Kesinlikle öyle birilerine umut olmak... Paha biçilemez diye düşünüyorum. Bence siyaset üstü bir konu. Dünyanın her yerine yardım eli uzatan bir kurumun siyaset üstü olması lazım. Düşünün ki ailenizin bir üyesi Allah korusun bir kaza geçirmiş ve acil bir kan gerekiyor. Yana yana kan arıyorsunuz ve bir kan bulunması gerekiyor. İnşallah verdiğimiz kanlar umutlar tükendiği vakit birilerine umut olmuştur. 😊
Güvenmiyorum diyenlere saygı duyarım tabi ki herkesin kendine özel düşüncesi. Ama ben biraz daha genel düşünüyorum. Birine yardım yapıyoruz ama parayı nereye harcadığını düşünmüyoruz. Netice de ihtiyacı var diye yardım ediyoruz. Bizim niyetimiz acil gerekli hastalara ümit olabilmek.
Sıkıntı da tam olarak bu zaten gerektiğinde Kızılay'dan kan tedarik edebilen göremedim ben. Bizzat ben denk gelmesem de birçok tanıdığımdan da kan talebine karşılık ücret talep ettiklerini duydum. Benim kendi hür iradem ile vermiş olduğum kanı benim vatandaşıma para ile satacak oradan gelen geliri de saçma sapan dernek, vakıf ve kendi ülkemizin ihtiyacı varken hiç alakasız ülkelere gönderecek. Kusura bakmayın da ben böyle şaibeli bir şirkete ka nbağışı yapmam. Hem işin sağlık kısmını bir yana bırakırsak hastanelerde kan arayan hasta yakınları çok daha zor durumda çünkü çoğu kan veren bulamıyor haliyle hastaneye böyle bir talepte bulunursanız ve bir hastaya bu şekilde yardımcı olursanız emin olun manevi hazzı çok daha fazla.