Merhabalar;
Forumda pek çok avukat var ancak maalesef Avukatlık Reklam Yasağı'nın barolar tarafından katı bir şekilde uygulanıyor olması nedeniyle bu tarz sorular genellikle cevapsız kalıyor. Halbuki şuanda Avukatlık Reklam Yasağı yönetmeliği çağın gerisinde kalmış ve her geçen gün artan avukat sayısı ile genç avukatların küçük olan pastasını daha da küçültmektedir. Biran önce reklam yasağı noktasında düzenleme yapılması gerekmektedir. Bunu her ortamda söylüyoruz, her seferinde düzenleme yapılacak deniliyor ancak şuana dek reklam yasağı ile ilgili somut bir adım yok ve reklam yasağı halen mevcut.
AVUKATLARA REKLAM YASAĞI KALDIRILMALIDIR, SADECE HAKSIZ REKABETE YOL AÇACAK REKLAMLAR ENGELLENMELİDİR. AVUKATLAR REKLAM YAPIP KENDİSİNİ TANITABİLMELİDİR.
Avukatlara danışmanlık Avukatlık Kanununa göre ücretlidir. Ayrıca Avukatlık Kanununa göre reklam yasağı mevcuttur. Bu nedenle kimse çıkıp da böyle bir konuda "BEN AVUKATIM CEZA DOSYALARIYLA İLGİLENİYORUM, BENİMLE İLETİŞİME GEÇİN" ya da "BEN AVUKATIM, SORULARINIZI ÜCRETSİZ OLARAK YANITLAYAYIM" demez

Derse, reklam yasağını ihlalden disiplin soruşturması geçirme durumu söz konusu olabilir.
Dediklerinizin tamamına katılıyorum maalesef forumda bir çok arkadaşa yardımcı olmak istiyorum ancak konulara yazarken bile çekiniyorum.