Oyun deneyiminiz oldu mu? pubg mobile yüklenip kullanılabilir mi. yeni macbookun oyun performansı için ne düşünüyorsunuz?
M1 Mac Mini kullanıcısıyım.
Intel'e fark atar gerçekten, render konusunda filan çok iyi i9 ile kafa kafaya diyebilirim.
M1 intel işlemciye göre ortalama %40-50 civarı daha iyi performans verir ve eğer programlar m1 uyumlu ise bu sayı %70 lere çııkmaktadır.
Resmen macbook'u sokağa salan bir işlemci. Artık air için burun kıvırma oranımız düşecek. Özellikle optimize proğram sayısı arttıkça öyle olacak. Apple m1 ile profesyonel olmayan kullanıcılar tarafında pazar payını epeyce arttıracağa benziyor. Ama yine de daha 2 sene yeni jenerasyon görmesi lazım bence.
Prosunu kullanıyorum memnunum. Fakat biraz daha optimize olması gerekli uygulamaların.
Diğer işlemci markalarına göre tartışmasız M1 işlemci , Apple zaten genel itibariyle performans konusunda üzmeyen bir cihazken üzerine birde M1 takılması performansı %50-60 oranında arttırdı. Piyasaya yeni sürülen bir işlemcinin bu kadar başarılı olması; bir sonraki modellerinde farkını daha çok ortaya koyacağı konusunda heyecan yaratıyor.
Evet şu an için sadece parallels ile kullanılıyor maalesef. Bootcamp desteklenmiyor.
Bende macbook air m1 aldım pt sitesinden 8999a. Kesinlikle öneririm keşke daha önce alsaymışım dedirtti. Çok hızlı olmasıyla birlikte fan sesi ve ısınma olmaması da en büyük artısı.
Bende pt.com.tr üzerinden aldım. Alabileceğim bütçeye en uygun buydu PC almak yerine m1 işlemci tercih ettim. Gördüğüm kadarıyla enfes olmuş.
Render aldıkça daha da kendini belli eder umarım.
Bir M1 kullanıcısı olarak şunları aktarayım,
- Bootcamp desteklemiyor(uzun sürede desteklenmeyecek)
- M1 uyumlu uygulamalarda ciddi performans artışları var özellikle sanallaştırma çözümlerini kullanan arkadaşların hoşuna gider(docker, fusion)
- Adobe ve diğer uygulamalar geldi ancak performansları hala leş adobe konu ile ilgili çalışma yaptığını aktardı bakalım yakında düzelir.
- Masaüstü bilgisayarımdaki performansın aynısını veriyor(arada şaşırıyorum)
- Isınma sorunu hiç yaşamadım sanallaştırma kullandığım zamanda bile ısınmıyor makine.
- Şarjı hiç olmadığı kadar iyi gidiyor, özellikle intel bataryayı emiyormuş ben onu anladım(eski air kullanıcısıyım.)
anladım. m1 macbook'da dert edeceğiniz en son şey ekran olabilir.