Merhaba Arkadaşlar Laravel 8 İle Site Ayarları İşlemlerini Anlattıgım Makalemi Yayına Aldım İlgisi Olanlar İçin Link Aşagıdadır Birden Fazla Yerde Konu Açmak Anlamsızdıır Reklam Degildir.
Laravel 8 Site Ayarları İşlemleri

İstek Üzerine Açık Paylaşımdır.
Merhabalar. Şimdiki Konumuz Laravel İle Site Ayarları Ve Site Ayarlarını Sisteme Yansıtma Entegre Etme Olarak Başlıklandırabiliriz.

Öncelikle Laravel 8 Routing Yapısı Makalemi Okumanızı Tavsiye Ederim[

Kodlarımıza Geçelim şimdi

Öncelikle Karar Vermelisiniz

Laraveli kurulumdaki gibi mi kullanacaksınız yoksa laravel 7 deki gibi rotalama biraz daha basit mi olsun istersiniz buna
karar vermelisiniz. Derseniz ki ben normal kurulumdaki gibi kalsın istiyorum o zaman rotalamanız örnegin;

Route::get('/category', 'AppHttpControllersCategoryController'); bu şekilde olacaktır.

Yok siz derseniz ki ben biraz daha kısa isterim rotalamamı o zaman önceki makalemi okuyup gerekli işlemleri yapmanız gerekmekte. Laravel 8 Routing Yapısı

İşlemlerden sonra yeni rotalamamız şu şekilde olacaktır..

Route::apiResource('/category', 'CategoryController');

Geçelim şimdi işlemlerimize.

Kodumuz ise şudur.

Modelimizi tanımlıyoruz.

php artisan make:model Setting -m komutu ile modelimizi oluşturuyoruz. sonuna yazdıgımız -m ise migration dosyamızı da beraberinde oluşturmamızı saglıyor.

Controller'i mizi tanımlıyoruz.

php artisan make:controller SettingController şeklinde oluşturuyoruz.

Daha sonra [B]routes/web.php[B] dosyamıza gerekli kodu enjekte ediyoruz.

Route::get('/', 'HomeController@index');
Route::get('/settings', 'SettingController@index');
Route:ost('/settings/store/', 'SettingController@store')->name('store');

neden 3 adet rota oluşturdugumuzu anlayacaksınız yada açıklayayım ilk rotamız anasayfamızı temsil ediyor ona deginecegiz yada direk degineyim hani site ayarları ekliyoruz ya
onların anasayfada görüntülenmesini saglamak için parametreler gönderecegiz anasayfaya o yüzden yeni bir rota verdim ki ilgili Controllerden method gönderebileyim
diger 2 rota ise site ayarlarımızı admin panel diyelim orada görüp düzenlememiz için zaten get post işlemleri var anlamışsınızdır
konumuza dönelim.

Sonrasında ise kodlarımızı ekliyoruz

Diger İşlemler İse Resimler İle Anlatımı Yapılacak Ve Gerekli Açıklamalar Yapılacak