Merhaba arkadaşlar yurtdışından bir mail aldım. Genel olarak katalog vs tasarımı yaptığım için dış firmalardan klasik mailler alıyordum ve bunun da öyle olduğunu sanarak geri yanıt verdim. Şimdi bu arkadaş bana geri dönüş yaptı ve dedemin vefat ettiğini (vefat etti 2012'de), 48 milyonluk sabit bir depozito yatırdığını ve parayı alabileceğimi söylüyor. Güya dedem Arabistan'da bir hastane ölmüş . Şimdi dedemin ismini de yazmış oraya tam olarak ve uzunca bir mail atmış. Mailin bir *********** olduğu kesin ancak dedemin ismini nereden bulmuş bu arkadaş ona şaşırdım. Mail tam olarak şu;

Assalamu Aleyküm,
Lütfen bunu sabırla dikkatlice okuyun ve daha önce söylediğim gibi sizinle neden iletişim kurduğumun nedenlerini görün.
Arkadaşlığımı teklif ediyorum ve beni iyi bir yürekle kabul edeceğinize inanıyorum, kısa süre önce buradaki Dubai, Birleşik Arap Emirliği'ndeki bankamda keşfettiğim bir işi tartışmak için sizinle iletişime geçmeye karar verdim.
Daha önce de söylediğim gibi, benim adım Bay Abdul Kareem, Dubai, Birleşik / Arap Emirliği sendika kredi bankasında bölge müdürü, 49 yaşındayım ve üç sevimli çocukla evliyim.
Sizinle paylaşmak istediğim, ilginizi çekeceğine inandığım ve bu süreçte bana ihanet etmeyeceğinize inandığım önemli bir iş tartışması yapıyorum.
Ülkenizin vatandaşı ve bir Altın satıcısı olan rahmetli müvekkilim Mustafa Balcı, bankamdan Ocak 2004'te 36 takvim ayı boyunca 48.000.000,00 ABD Doları (kırk sekiz milyon ABD doları) tutarında sabit bir depozito yatırdı. sadece 18 yıldı, 2009 Abu Dabi Abeer Hastanesi'nde kalp ameliyatı yaparken öldü.
O zamandan beri banka yönetimim onun ölümünü henüz bilmiyordu, bunu biliyordum çünkü o benim arkadaşımdı ve ben onun hesap memuruydum ve hesap açıldığında bir sonraki Kin / varisinden bahsetmedi, evli değildi ve hiç çocuğu olmadı.
Son 3 aydır banka yönetimim, sözleşme sözleşmesinin yenilenmesi ya da yenilenmemesi durumunda mevduat sözleşmesinin sona erme tarihinin sona ermesi nedeniyle fonlarıyla ilgili ne yapacağına dair talimat vermesini istedi.
Bildiğim kadarıyla, bunun olacağını biliyorum ve bu nedenle, durumu bu an kadar erken halletmek için bir yol arıyordum çünkü banka müdürlerim onun öldüğünü ve herhangi bir varisinin olmadığını anlarsa , Fonları kişisel kullanımları için alacaklar, bu yüzden böyle olmasını istemiyorum.
Bu yüzden isminizi gördüğümde mutlu oldum ve şimdi sizi merhumun hesabına en yakın akraba / varisi olarak sunmak için işbirliğinizi arıyorum çünkü onunla benzer bir adınız var. Şu anda sahip olduğum hesabına ilişkin bilgi belgeleriyle başarılı bir talepte bulunacağımıza inanıyorum.
Herhangi bir risk söz konusu değildir, işlem sizi herhangi bir yasa ihlalinden koruyacak meşru bir düzenleme altında yürütülecektir.
Bu teklifi kabul ettiğinizde, hak talepleri için nasıl başvurabileceğiniz ve muhtemelen miras ile nasıl başarılı olabileceğiniz konusunda size rehberlik edeceğim.
Bana güvenin, bu benim bankacılık sektöründeki 20 yılı aşkın süredir benim alanım ve sizi temin ederim ki bu projede başarıya ulaşmak için% 97 şansımız var.
Parayı talep etmemiz, banka müdürlerinin almasına izin vermektense daha iyidir, Onlar zaten zenginler.
Ben bencil bir adam değilim ve asla olmayacağım, bu yüzden fonları paylaşmamızı öneriyorum,% 50 benim için ve /% 50 başarılı olduğumuzda senin için.
Ayrıca daha iyi bir şey hakkında, fakir insanlara faydalı olacak bir fikrim var.
Yüzde 50'yi kendimize, yüzde 25'ini fakirlere, sakatlara da alabiliriz, kalan yüzde 25'i Rahmetli amcam Mustafa Balcı adına cami yapım projesine yönlendireceğiz.
Teklifim hakkında fikrinizi bana bildirin ve lütfen bu bilgileri aramızda gizli ve sır olarak ele alın.
Düşüncenize, kararınıza ve inancınıza dayanan cevabınız, bu hayali gerçekleştirmek için atmanız gereken daha fazla prosedürü anlatmama izin verecektir.

Saygılarımla,
Abdul Kareem