Sizi bilmem ama sen ne yapardın diye sorsaydınız kesinlikle borcumu öderdim ilerde bir sıkıntım olur ödeyemem mahcup duruma düşerim bu beni yıkar
yazılım için kullancaksanız kesinlikle leptop
Borç ödemeniz daha güzel olur diye düşünüyorum.
Hiç bi zaman borçlu olmayı sevmem , borcunuzu kapatın bence kafanız rahat olsun.
Bilgisayarı aldıktan sonra aylık en az 1.000 TL kazanacağım garanti olsaydı, kesinlikle önce bilgisayar alırdım.
Artı olarak çok yüksek performanslı bir bilgisayar almanıza gerek yok 4.000-5.000 bandı da işinizi görebilir, tabi sektöre göre de değişebilir o yüzden bir şey diyemem.
Ben olsam borcumu öderdim yarının ne getireceği belli olmaz.
Borcu kapatıp taksitle bilgisayar alma şansınız varsa o şekilde yapabilirsiniz ama hiçbir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor
Anlattiginiz gibi bir durumda olsaydim bilgisayari alip, kendimi gelistirim para kazanip borcu oderdim.
Bu hayatta yapabilecegin en iyi yatirim kendine yatirimdir.
Borç kapanırsa daha iyi olur, birinin size borç taktığını ve o parayı size vermek yerine dizüstü aldığını düşünün lütfen hocam.
Hocam şahsen ufak miktar borcum vardı ama pcden iş yaparak bu parayı çıkartabileceğimi biliyordum. PC aldım borcu kapattım okul taksidimi düzenli ödüyorum ve son model sayılacak bir telefon aldım kendime. Eğer para kazanabilirim diyorsanız kesinlikle bilgisayar alın.
borçlu olacağıma intihar ederim allah borçtan uzak tutsun 90 bine yakın var borç

yemiyorum içmiyorum ödüyorum
Borcunuz şahsa ise durumu açıklayıp kendisinden müsade isteyerek borcunuzu vadeleyebilirsiniz. Şayet borcunuz bankaya ise riske girip laptop alın Allah büyüktür
borcunuzu ödemeden kişisel bir şeylere para harcamak çok yanlış hocam. önce borcunuzu ödeyip kurtulun. sonra çok daha sıkıntı çıkarır emin olun.
Borca yatır çünkü borç er geç bir yerden çıkar. Ne kadar erken kapatırsan o kadar erken işlerin açılır, bereketlenir. Kul hakkından bir an önce kurtulmak gerekir.
Borç bankaya ise kapatmak yerine bilgisayar almak daha mantıklı. Fakat şahısa ise borcu kapatmak gerekir etik olarak.
Evlenmeden önce tüm web işlerini bırakmıştım bilgisayarımı satmıştım. Evlendim boşluğa düştüm işsiz kaldım gittim 1800 tl pc aldım SEO işine başladım 1 yılda 20 pc alacak para kazandım borçlarımı ödedim kurtuldum. Üstüne koya koya devam ettim. Borç ödenir fazla takmamak lazım.
Para parayı çeker. Borç beklesin önce işe yatırım yap.
Bence de borcunu ödemen daha öncelikli ...
Borç yiğidin kamçısıdır, elbet ödenir. Ama eğer yazılım öğrenip gelir elde edebileceğinize inanıyorsanız. Ben bilgisayar alırdım. Ama yok derseniz borcunuzu ödeyin.
Aynı durumdaydım, bilgisayar aldım
Bir ara bende bu durumun zorlu köprüsünden geçmiştim. Borç yiğidin kamçısıdır deyip borcu ödedim sonra ulan adamlar zamanında kaç mb ramle uzaya mekik gönderdi ben şimdi bu bilgisayarla bu işi mi yapamayacağım diyerek işlerime sarılmıştım evet çok fena bunaltıcı oluyor lakin geçiyor be hocam sonra yenisini alıyorsun rahat rahat
Bence gidin laptop alın daha sonra da bilgisayardan kazandığınızı direk borçlara verin.
*Eğer kısa zamanda kazanacağınızı düşünüyorsanız.
Borç varsa önce onu halledin, veya bir miktar parayı ayırın, laptop her zaman gerekli, eğer sürekli evden çalışacaksanız masa üstü pc alabilirsiniz, birde plandemiden dolayı ileriyi görerek adım atmanızda fayda var
bilgisayar ile iş yapabilirsiniz.
7.500 tl nakit varsa, ikinci el temiz bir laptop alın ve iş yapmaya başlayın. 5.000 tl yi borca yatır, diğer ile 2. el bir laptop al.
günde 3.000 kelime yazsanız 100 kelimesinin 2.5 tl den hesaplarsak; 75 tl yapar.
iki günde 150 tl yapar, 1 haftada 525 tl yapar.
kaliteli hizmet veriseniz, müşteri bulursunuz.
Ben olsam bilgisayar alırdım. Yazılım öğrenme vs için ise masaüstü alırdım eğer sürekli evde öğrenecekseniz. Masaüstü konforu başka oluyor. Borcun zaten zamanı varmış. Zten o fiyata laptop daha düşük özelliklerde alabilirsiniz. En kötü borç zamanı geldi ve siz gerçekten ödeyemiyorsanız bilgisayarı satılığa çıkartırsınız 300 400 tl zararla. Ben böyle yapardım.
Degerli yorumlarinız icin cok cok tesekkür ederim. Konuyu acarken cok detay vermedigimi farkettim, borcum bir akrabama kendisi iyi niyetlidir cok dert yapmaz odeyecegimide bilir ancak ona sorupta almam gerekiceginin farkina vardim cunku ondan habersiz alirsam kötu düsunebilir o yuzden konuşur veonun rızası olursa alırım. Önce sen benim parayı verde naparsan yap derse orası ayrı konu😁. Şöylede bisi var evet pc alsam bile sanırım hemen para kazanamaicam cunku tecrube yok deneyim yok + bilgi yok bilgi kazanmam icinde bir süre kafami onlara yormam gerekicek, ayrica devamli evde oldugum icin nedendir bilmiyorum masaüstu daha kullanisli gibi geliyor. Mesela günun %70ni bu islere ayirirsam diger 30uda oyun icin kullanmak isterim.
Umarim birseyler yolunda giderde artik nasip kısmet diyeyim.
Tekrardan degerli yorumlarinız icin çok cok tesekkür ederim