Arkadaşlar yeni bir bisiklet aldım 50km kadar kullandıktan sonra evde ön tekerlek jantında belli bir bölgede 1mm kadar dikey akord kaçması fark ettim sürüş esnasında hissedilmeyecek derecede ama bozuk olduğunu bilmek rahatsız etti işte. Frenlerim v fren fakat papuçlarda herhangi bir tekere sürtme durumu yok bu akord bozukluğu ilk aldığımda da böylemiydi onu da bilmiyorum sert bir çukura da girmedim sorum şu bu şekilde kullanmak daha çok akord kaçmasına sebep olur mu ya da janta herhangi bir zarar verir mi? Bu arada aynı durum yarım milimetre kadar arka tekerlekte de var normal bir şey mi ben mi abarttım durumu bilemedim bilgili arkadaşlar el atarsa sevinirim
Bisikletlerin üretim sonrası tekerlekleri teste girer ve ortalama bir markaysa lazerle bakılır. Akord tellerinden bazıları size kaçmış gibi görünse de o haliyle dengeyi sağlıyor olabilir. Elletmeden önce tekerleği akord sehpasında bir deneyin.
Aynı durum arabalarda da mevcuttur. 0 araba alsanız bile jantlarında balans kurşunları görürsünüz.