Hayırlı günler eşimin testi pozitif çıktığından dolayı 4 kişilik ailemi karantinaya aldılar 1. Günü test verdim negatif 5. Günü test verdim negatif ve şuan da yurttayim filyasyon ekibini arıyorum sağlık bakanlığı sitesinde yapılmış açıklamaya istinaden 7. Günü test istiyorum ama adam inatla sen bizi oyalamak istiyorsun 10 günden önce çıkamazsın diyor ve o 7 günde serbest kalma olayı sadece sağlıkçılar için geçerli diye inatla test yapmak istemiyorlar buyrun son güncellemeye göre sağlık bakanlığı sitesinde ki duyuru yazısı
Bilimsel çalışmalar doğrultusunda Hastalık Kontrol Önleme Merkezi (CDC) ve Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC) tarafından yapılan güncellemeler ülkemiz tarafından anlık olarak takip edilmekte ve rehberlerimize entegre edilmektedir.
Yakın temaslı kişilerde karantinanın sonlandırılması aşağıdaki şekilde güncellenmiştir:
"Yakın temaslılar 10 gün boyunca karantinada kalır.
Karantina dönemi süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın, 10. günün sonunda biter. Ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam ederler.
Ayrıca yakın temaslı olan ve izlem süresince semptom gelişmeyen kişilerde, PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda karantina sonlandırılabilir.
PCR testi, ancak kapasitenin uygun olduğu durumlarda, en erken 5. günden sonra evde numune alınarak yapılabilir.
PCR testi negatif çıkan ve semptom gelişmeyen kişilerde 7. günün sonunda karantina sonlandırılır.
Yakın temaslılarda karantina hiçbir şekilde 7 günden önce sonlandırılamaz. Çalışanların 8. günde işe geri dönüşleri sağlanabilir. Bilen birileri bana açıklama yapması mümkün mü acaba ?
Bu açıklama da hiç 7. Gün testi sağlıkçılar için geçerli diyor mu ?
Şimdi acelen ney bekle 3 gün daha diyecek arkadaşlar için de açıklamamı yapayım annem babam yaş itibarı ile evden çıkamıyor eşim çocuklarım karantinada eve ekmek alacak adam yok ihtiyaçları oluyor insanlık hali yanlarında yardım edecek kimse yok çocuğum rahatsızlandı yav hastaneye götürecek kimse bulamadık 112 aradık Allah rızası için biri bir akıl versin ben mi yanlış yapıyorum bunlar mı bir yardımcı olun