DemirayBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Basit web projeleri dediğiniz projelerde bile çok ciddi matematiksel işlemlere ihtiyaç duyulabiliyor.

Kusura bakmayın bugün üretim yapan fabrikalardaki yapay zeka içermeyen otomasyon makinelerin bile tamamında iyi bir matematik bilgisi kullanılıyor. Örneğin C dili ile makine kodlaması yapın. Fabrikalardaki üretim cihazlarının kartlarını yazarken iyi bir matematik bilgisi kullanmak zorundasınız. Gerçekten ya ne anlatmak istediğinizi anlatamıyorsunuz ya da ne anlattığınız konusunda eksik bilgiye sahipsiniz.
LaseR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sana bir senaryo ile örnek vereyim.
Mehmet isminde bir yazılımcımız olsun Mehmet isimli arkadaşımız bir oyun geliştirme şirketinde çalışıyor ve çalıştığı şirket yeni bir oyun yapmaya başlıyor oyunun ana teması yolun üstünde koşan bir adam altınları topluyor. Mehmet ve ekipteki birkaç kişi bu oyunu geliştirmeye başlıyorlar. İş yolu yapmaya geldiğinde ekipteki 3D modellemeci arkadaş her bölüm için farklı yol yapmanın oldukça teferruatlı olduğunu ve 100 level için bunun en az 1 ay süreceğini söylüyor ve bu iş böyle devam ediyor.

İkinci senaryoda Mehmet yada ekip arkadaşlarının matematik bilgisi olsaydı ne olurdu onu düşünelim.
Mehmet yeni proje fikrini inceledikten sonra bu yol işi için 1 haftada bezier eğrilerini kullanarak bir script yazarız 100 level için de tüm yolları tamamlamak en fazla 5 gün sürer derdi ve 1 aylık iş (bekleme süresini dahil etmiyorum) 12 günde halledilmiş olurdu.

Ek olarak Mehmetin yazdığı script sayesinde otomatik olarak oluşturulan bu yol dinamik olacakt yani tek bir tuşa basarak genişliğini dönüş noktalarındaki açıları değiştirebilecekler.
Örnek verdiğim senaryoda sadece iş süresi kısaldı ve ceplerinden fazladan para çıkmadı ama yapay zeka gibi konularda bu tarz sorunların çözümü sadece matematikten geçiyor.
Uzun lafın kısası matematiğin gerektiği sektörlerde matematik işi yapmanızı sağlar. Zorunlu olmayan sektörlerde ise işinizin hızlanmasını sağlar.
Bu tartışmayı daha fazla devam ettirmenin de bir mantığı olduğunu düşünmüyorum siz kendinizce haklısınız ben kendimce o yüzden bildiğimiz ile kalalım en iyisi.
yahu siz ciddimisiniz?
Ben diyorum ki matematik zaten olmak zorunda. Yazılımcı çok iyi matematik bilmek zorunda değil diyorum.
Sanki matematiğin yazılımda yeri yok diyormuşum gibi algı var kafanızda.

Fabrika otomasyonu ile ilgili Bilgi sahibi olduğunuza eminmisiniz? verdiğiniz fabrika örneğinde kullanılan matematiksel işlemleri yazılımcı yapmaz.
Fabrika otomasyonu gibi mikrosaniye bandında çalışan makinaları yazılımcı matematiğiyle senkronize çalıştıramazsınız.
İşi sadece matematik olan birisi şart.
Gelin müfredatını okuyalım allah aşkına
Vallahi deli çıkıcam.

daha nasıl örnek verebilirim anlamadım.
Web olayına gelince sizin ciddi matematik dediğiniz işlem nedir?
Ayrıca sizin trigonometri kullandığınız referanslarınızı görmek isterim.
Ben sizi benim reflerle görüştüreyim hatta, son yaptığım iş banka kredi hesaplama orada kullandığım matematik 4 işlem, halen web yazılımda çok ciddi yazılım kullanılıyor diyorsunuz.
Olan uykum uçtu😞

oyunla ilgili verilen örnekte aşırı üzücü.
Yazılım firmasında çalıştım, e-ticaretinden muhasebeye kadar bir çok işte yer aldım.
4 işlemden başka matematik kullanmadık.
Birde Türkiye’nin heryeri oyun firmasıymış gibi örnek veriliyor nedense.


akşam yazın bana ben honkong ünideki ders içeriklerini atayım, sizde kurtulun, bende kurtulayım.
Yıldızlar arası örneğini nasıl anlamadınız, anlamadım.
Filmdeki karadeliğin uzay zamanı büktüğünü filmin yönetmeni değil bir matematikçi keşfetti.
Tekrar söylüyorum, matematik önemli ama yazılımcı için ileri matematik önemli değil.
Zaten işler olasılık gibi yerlere geldiğinde o bahsettiğiniz büyük projelerde, gerçek matematikçiye danışıyorlar.
Çok yazılımcı çevrem oldu, halen görüşüyorum adamın 1000’i aşkın ref’i var, 4 işlemden başka bişi bilmez.

Son kez söylüyorum.
MATEMATİK ÖNEMLİ, AMA İLERİ MATEMATİK YAZILIMCI İÇİN ŞART DEĞİL!
4 işlem ve biraz analitik düşünceyle günümüz projelerinin %90’ını çok rahat kavrayabilirsiniz.
İşe yeni atılacak arkadaşlar, gözünüz korkmasın arkadaşların anlattığı matematik her işinizde karşınıza çıkmaz.
ıspartada okuyorum, matematik dersi ilk senenin ilk döneminde verildi, şimdi matematiğe dair ders yok.

Komikk. 😂