Yazılım tecrübenizi ve deneyiminizi merak ettim.
Mesela hangi kapsamlı ve büyük projelerde yer aldınız.
İleri düzey yazılımcılık gerektiren projelerde kaba kümeler, integral, çok katmanlı polimorfiz yapıları vs daha nicesi varken matematiği olmayan biri bakalım ne yapacak görmek isterdim.
Yazılımcının "Çok iyi" matematik bilmesine bence de gerek yok ama oyun geliştirme, yapay zeka vb sektörlerde az da olsa matematik bilmesi gerektiğine inanıyorum.
Örnek oyun geliştirme dışında az da olsa akademik olarak görüntü işleme ile de uğraşıyorum ve diyebileceğim tek şey matematik bilmeyen biri görüntü işleme algoritması yazamaz.
Konuda da belirttiğim gibi objeleri yan yana dizip prefabladıktan sonra spawn ederek işimi hallederdim ve kimse de çıkıp demezdi arkadaşım bunu neden trigonometriden yararlanıp yapmadın diye? Ama olması gerekeni yaptım ve dinamik bir script yazmış oldum.
Ek;
Yorumunuza yapay zeka sektörünü de eklediğinizi görünce ekleme yapma gereği duydum. En basitinden matris nedir bilmeyen hayatında Matlab kullanmamış bir insan yapay zeka sektöründe ne kadar ilerleyebilir? Kusura bakmayın ama cidden saçmalamışsınız.
matematikle ilgili gördüğümüz tek ters c#ta matematik kütüphanesi olmştu, o da tek sezonda bitti. 😂
Herkes istediği taraftan anlamış.
Yapay zekayıda bir yazılımcının ileri seviye olarak gördüğü matematikle tasarlarsınız.
Bu tarz projelerde işi ehline bırakıyorlar
giriştiğim projeyi soran arkadaşa özelden göndermek isterim, gazete küpürlerini.
Benim anlatmaya çalıştığım yazılımcının ileri seviye matematik bilmesi şeyy gibi yıldızlar arası filmindeki matematiğe bağlı çekim sahnelerini yönetmenin hesaplaması gibi birşey.
illaki bilecek ama trigonometriyi ben her işimde yapıyorum diyen adam diyecek bunu.
Basit web projeler yapıpta matematiğin yazılımdaki yerini anlatmaya çalışan değil.
hayırlı sabahlar.