Hocam bu sorunuza şöyle cevap vermek istiyorum.
Bazı arkadaşlar bana kızabilir onlara tekrar düşünmelerini tavsiye edeceğim.
Kur'an'ı çok defa okudum.
Kuşa, toprağa, güneşe, aya bakın, belli bir zamana kadar döndürüp durduğumuz gök cisimlerine bakın. Bütün bunlarda düşünecek olanlar için alınacak ibretler/dersler vardır der.
İbadet konusuna gelirsek de hiçbir gelişmeyi günde bir insanın toplam 1 saatini alacak namazı engellemez.
Kaldı ki İslamiyetin günümüzden daha uygun yaşandığı dönemlerde pek çok bilimsel gelişmeler yaşanmıştır. Astronomide, tıpta, fizikte ve askeri alanda.
Türk ordularının daha hızlı hareket kabiliyeti bir yandan astronomik gelişmişliğe, Yavuz Selim'in Memlükleri; Kanuni'nin Macarları daha teknolojik toplarla tokatlaması da bu askeri alana örnek verilebilir.
Ama gelin görün ki,
İslamiyet bu milletin en büyük zaaflarından olmuştur. (Din ve milliyetçilik duygusu)
İstanbul'daki gözlemevinin donanmaya "Meleklerin eteklerinin altına bakmak günahtır" saçmalığıyla yıktırılması tamamen işlerin tersine dönmeye başladığının göstergesidir.
III. Selim'in "Beyler iyi de biz geri kaldık, Avrupa'nın teknolojisini almalıyız" lafından sonra "Bize kafir padişah gerekmez" denilerek öldürülmesi, önceden yaşanılan İslamiyetin artık saçma beyinlerin fetvasıyla yanlış anlaşılmasına yol açmıştır.
II. Mahmud'un sarığı fes ile değiştirmesiyle de kıyamet koptu. Din elden gitmiş...
Sorun İslamiyetin kesinlikle teknolojiye engel olması değil. Öyle bir şey de yok zaten. İslam coğrafyasına bir bakın. Eğitim kesinlikle en son plana atılmıştır. Osmanlı'nın özellikle II. Bayezid dönemine kadarki süreçte Medresede verdiği Matematik, Fizik, Dil, Din eğitiminin kalitesi şuan hangi eğitim kurumunda vardır tartışılır.
Sorun, yöneticileri tarafından daha kolay idare edebilmek amacıyla bilerek cahil bıraktığı özellikle Ortadoğu coğrafyasında herkesin dinle kandırılması.
Şuan bize bile bakın herkes birbirine öyle küfürler ediyor ki. Böyle kavgaların olduğu toplumlarda gelişme, ilerleme olmaz.
Evet şahit olduğumuz gibi kavgasız, halkı birbirine düşman olmayan bir tane müslüman memleket yok. Halbuki "Yanından geçen adama bir gülümseme bile bir ibadetti." Halbuki, "Sana kötülük yapana bile sabır gösterip kavga etmemek bir ibadetti." Maalesef Türkiye de şuan halkı birbirine düşmanlaşan ülkeler sınıfına girmeye başladı. Maalesef, maalesef, maalesef...