Bazı yorumları okudum da halimiz içler acısı..

Hep şuanı yorumluyoruz bunu niye yapıyoruz anlamıyorum.
Şuan ki islam ülkelerine bakın durumu anlarsınız çok acaip bi yaklaşım.
Dünya'da islamiyet 1500 yıldır var. (Yani ilk insandan beri var ama ben fahri kainat efendimizin getirdiği şeriattan bahsediyorum)
Tam 1400 Yıl biz dünyaya hükmetmişiz. Sadece Selçuklu ve Osmanlı tarihi 1000 Yıl.
Bizim geliştirdiğimiz teknolojinin o dönem nekadar ileri oldugunu Osmanlının tokat attığı milletlerden göremiyormusunuz ? Şahi top icad edildiğinde , havan topu icat edildiğinde , gemileri karadan yürüten ecdadımın hareketlerini dünya gördüğünde onlar ne haldeydi biliyormusunuz ? Pencereden atıyorlardı dışkılarını .
O dönem anca dışkıya basmamak için topuklu ayakkabı , pis kokmamak için parfüm icad ediyorlardı.
Daha düne kadar dünya 200 mt menzilli tüfek kullanırken bir ingiliz 500 mt menzilli tüfek üretti haberini alınca , Cennet mekan abdulmecid han hemen 1000 tane sipariş verip , İmalata verdi dedi ki "Bunları alın bozun ve bana aynından üretin!" Ve plevnede o şanlı zaferi bu şekilde kazandık. Silahın adını hepiniz duymuşsunuzdur (Aynalı Martin)

Yani hasıl'ı kelam , 1920'lerde bizden kopan milletin tepesine vura vura kendi adamlarını yerleştiren ingilizler sayesinde 100 yıldır islam cografyası yanıp yıkılıyor, Yoksa biz çok üstündük.
İnşaallah yine şahlanıyoruz Allah daim etsin.