apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu soruyu birkaç gündür düşünüyorum
Sizce şuanda tüm dünya halkı Müslüman olsaydı, şuanki teknolojik gelişmişlik bu durumda olurmuydu

Evimizde kullandığımız araç gereçler, tıbbi buluşlar, altyapı kanalizasyon sistemleri, teknolojik araç gereçler, ulaşım sistemi, kısacası tümünü batılılar yaptı. Hal böyle iken, Sizce şuanda tüm dünya halkı Müslüman olsaydı, şuanki teknolojik gelişim bu durumda olurmuydu

Dipnot=Müslümanım ve günlük ibadetlerimi elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ancak arada böyle sorular aklımı kurcalıyor

İslamiyet buluşlara karşı değilse neden son yüzyılda Müslümanların bulunduğu ülkeler geri kaldilar
Din olarak İslam'ın oku emrini mi sormak istersiniz? Yoksa müslüman alimlerin vaktiyle buluşlarına diğer milliyetlerin erisemedigini mi bilmek istersiniz bilmiyorum.

Müslüman milliyetlerin gelişmemesinin sebebi doğrudan din değildir böyle bir algı oluşmamalı bence.
Ama bir yandanda günümüz müslüman milletlerine bakınca genellikle çöküş yaşamış, somurulmus ve somurulmeye devam eden devletleri görüyoruz.

Şimdi tarihe bakacak olursak coğrafi kesiflerden önce diğer dine mensup milletlerin, müslümanlar kadar gelişmiş olmadığını söyleyebiliriz. Kendileri Afrika'nın altından manevra yapıp Hindistan'ı karşılarında görünce Ortadoğu'nun feleği şaştı. Tabi o dönemde petrol den haberimiz yok.
Yoldan sapan diğer Avrupalı arkadaşlarda yanlışlıkla böyük amerigayı keşfederler.. sonuç olarak Ortadoğu ticaret yollarını kaybetmiş ve yaptığı yanlış anlaşmalar yüzünden de yavaşça fakirlesmeye doğru gitmiştir.

Şimdi para yoksa ilerleyen bir ilim yok, haliyle biz daha onun haberini almadan adamlar o yolda çok önemli şeyler başarıyorlar. Bu uzun süre böyle gidiyor ve en sonunda bu hale geliyoruz.

Parasız kaldık ve olan bu... Şahsen din ile alakası yok bunu demeye getirdim.
İslâm hakim olsaydı da çok değişen bir şey olmazdı.