Merhaba,
Sancaktepe tarafında bir evimiz var. TL borçlanıp, yatırım sahibi olalım diye tamamen borçla aldığımız bir ev.
Gelen kiranın üzerine koyup, ödeme yapıyorum yani.
Kiracımız yaklaşık bir yıldır düzenli kira ödemiyor. Kızı ile konuştuğumda, babasının bilerek evde yattığını, çalışmamak için elinden geleni yaptığını ve kızına da "Kirayı ödemeyelim, pandemi döneminde bize hiçbir şey yapamaz." dediğini öğrendim.
Bundan yaklaşık 2 ay önce, sözleşmenin yılı dolduğunda yenilemeyeceğimizi belirttik. İhtar çektirdik.
Aradığımda evi boşalt diyorum, ev boşaltmak kim bilir kaç para, o kadar parayı verebilecek olsam birikmiş kiralarımı öderdim diyor.
Resmi prosedür hakkında bilgisi olan var mı, kolay bir şekilde çıkarabilir miyiz?
Daha önce benzer bir durum yaşamıştım
Kiracı engelliydi. Yasalar kiracıdan yana yasal olarak 2 yıllık bir süreç vardı
2 yılda edeceğimiz zarar çok fazla olur
Biz kiracıyla anlaştık. Notere gidip sözleşme yaptık.
Ay sonuna kadar evi boşaltması durumunda yaklaşık 4 kira bedeli ödeme yapmayı taahhüt ettik. (Taşınma, yeni ev tutma vb gibi masafları için)
Nasıl taşınayım diyen adam 1 haftada evi boşalttı.
Parasını ödedik. Ödenmemiş fatıraları vardı (elk. Su vb) onları verilecek paradan karşılıklı anlaşıp düştük.
Size tavsiyem yapıcı yaklaşım yardımcı olmak istediğinizi ve şuanda sizinde zor durumda olduğunuzu güzel bir şekilde izah edin. Masrafları üstlenin. İyilik edin az bir zararla kurtulun aksi halde hem maddi hem manevi daha çok yıpranırsınız.