bu benim ilk mesajım
bu kısıtlamalar daha çok turist gelsin diye değil mi ?
orda ben turistler sokakta gezsin diye geldi şeklindemi bir algı oluşturuyorum
13 yıldır foruma üyesin.
43 yaşına gelmişsin.
Yasaklar turistler sokakta gezsin diye geldi diyorsun.
Hadi aklın basmıyor, cahilsin araştırmayı bilmiyorsun ama bi kafanı kaldır bak yine sağına soluna eşine dostuna. İnsanlat patır patır ölüyor. Hastaneler yine dolmuş taşmış.
Ha şöyle yazsaydın dikkatimi çekmezdi. "Bu yasaklar başta gelmedi gelmedi, tam turizm sezonu açılacak, vakalar düşsün, ülkeye dolar girsin, turist girsin yoksa turizm patlayacak."
Gerçekten cahil insanlara tahammülüm yok.
mesajımın daha geniş açılımını şöyle anlatayım, turizm sezonu açılıyor ve biz şuan turistler için kırmızı kategorideyiz. bu şu demek mesela ingiltereden buraya gelecek bi turist ülkesine dönünce 15 gün karantina ve 2 veya 3 kez (onu tam hatırlayamıyorum) korona testi olması gerekiyor.
bu durum ülkemize gelecek olan turistleri caydırıcı bir şeydir, bunun için yapılması gereken ise hızlıca vaka sayılarını düşürmektir veya daha başka sebepler hasta sayısı artık bu kriterlere ne giriyorsa onları aşağı çekerek bulunduğumuz kategoriden daha iyi bir konuma çıkabilmek.
bu kapanma turizm sezonu gelirken bayramda fırsat bilinerek yapılmış ve turizm sezonunda ülkemize turist çekebilelim diye ve dolayısıyla daha çok turist gelsin diye yapılmıştır.