Merhabalar aranıza kısa bir süre önce katıldım. Bilmediklerim oldu veya öğrenmediğim şeyler oldu. Sağolun bir çoğunuz fikrini beyan etti yardımcı olanlar oldu ve bir çok insan "Türkçe site adsense mi onaylanacakmış" gibi fikirlerini söylemişti. İşin acemisi olarak bir çoğunuzun yanında toy kalabilirim. Ancak anladığım kadarıyla azim ve sabırla hemen hemen her şeyi başarabiliyorsunuz. Siteyi ilk kurduğumuzda bir sürü null tema denedik ve verim alamadık ahmaklıkmış. Birkaç ay içerisinde SEO olarak ve yazarlık konusunda kendimizi ne kadar geliştirebildiysek o kadar çalıştık. Hala acemi olabiliriz kimseye meydan okumaya gelmedim sadece sonu mutlu biten hikaye oluşturmaya geldim
21.12.2020
Domain ve hosting satın alımları gerçekleşti.
Tema arayışı içine girildi ve siteye yüklenerek denendi.
22.12.2020
Birçok tema denemekten ufak tefek kalan kırıntıları temizlemekle uğraştık.
Ek olarak logo tasarımı gibi vb. işler gerçekleşti.
23.12.2020-27.12.2020
Kullanmakta karar verdiğimiz bir temayı yükleyerek gereken ne varsa üzerinde yaptığımız değişikliklerle kullanma kararı verdik.
Ancak unuttuğumuz bir şey vardı. SEO uyumlu değildi...
30.12.2020
Seçtiğimiz tema üzerinde yavaş yavaş özgün içeriklerimizi büyük bir hevesle yazmaya başladık.
Kısa bir süre içerisinde yazdığımız yazıların index aldığını gördük. (aynı gün müydü hatırlamıyorum)
02.01.2021
Kullandığımız temanın bizi hiçbir yere götürmeyeceğini anlayıp farklı tema arayışları içine girdik.
Bu sırada bir süreliğine "Çok yakında hizmetinizdeyiz" ekranını yayınladık.
Bizim için ölüm demekti bu süreç çünkü öğrenci olarak bu sektöre bilgisizce adım atarken birçok güzel temanın güzel paralara satıldığını gördükçe hayal kırıklığına uğruyorduk.
05.02.2021
Bir süre sitenin bu halde kalması biraz yaralamış olsa da yeni bir temayla devam etmeye karar verdik. Tabi ki bu da null temaydı.
Zaman geçtikçe bu temanın da verdiği hatalar can sıkmaya başlamıştı. Keyif vermiyordu ve içimizde olan azim, heves yok olmaya başlamıştı.
Ancak sabredip elimize bir miktar para geçene kadar bu tema ile yolumuza devam ettik.
12.04.2021
Bu arada ki süre zarfında 2 defa adsense'e başvuru yaptık. Fakat onaylansa mucizeydi bizim için bu yüzden onaylanmamasına pek üzülmedik. Her red cevabını aldığımızda daha azimle hareket ettik.
Bahsi geçen süre zarfında birçok alanda kendimizi geliştirdik. Gerek SEO olsun gerek diğer sosyal medya platformları olsun (instagram sayfası gibi) kendimizi geliştirdik. Ek olarak amp uygulayarak sıralamaya da faydasının olmasını sağladık.
12 Nisan günü akşam saatlerinde ise güzel ve her ay güncelleme alan ekiplerinin ilgisi alakası güzel olan bir temaya denk gelip satın alma kararı verdik.
Bu temanın reklamını yapacak değilim fakat insanın hevesini daha çok arttırdı ve daha bilgili bilinçli ilerlememizi sağladı.
28.04.2021
Geçen 15 gün içerisinde yüklediğimiz yaklaşık olarak günde 1 içerik ile biraz daha yol almıştık.
O sırada tekrar adsense'e başvurumuzu yaptık ve beklemeye başladık. Sayfa açısından tüm eksikliklerimizi tamamladık ve onaylanıp onaylanmayacağı hakkında %70-80 civarında emindik.
28 Nisan itibariyle adsense onaylandı diye bir mail ile karşılaştım. Mutluluk vericiydi hatta insanın siteye olan sektöre olan ilgisini ikiye katladı diyebilirim.
Şu an bunu okuyan herkes "Kardeşim sanki trilyoner olmuşsun. Neyine sevindin yani??" diyebilir. Fakat 1 krş bile gelir olarak gördüğümüzde insana gurur veriyor anlamsızca mutlu oluyorsunuz.

Umarım hepiniz bu duyguları yaşarsınız arkadaşlar. İyi forumlar dilerim...