Bu saydiginiz islemlerin hepsini uydurma bilgilerle de yapabilir. Godaddy gelip sizden kimlik dogrulamasi istemiyor sonucta?
Calinti kredi karti ile islem yapildiginda ise supheli orada gorulen isim degil islemi yapan ip sahibi olur.
14 yildir siber guvenlik/bilgi guvenligi vs uzerine deneyimim var, gecen sene bu tarz bir konuda bir bilisim avukatina danismanlik verdim. Yani az cok bilgim vardir bu konularda.
Dedigim su tek basina bu bilgiler ile basiniz belaya girmez. Bunlar kolaylikla elde edilebilir ve elden ele dolasabilen verilerdir cunku.
bu bilgilerle sadece sosyal muhendislik olarak adlandirabilecegimiz dolandirma yontemleri yapilabilir.
Ama biri sizin adiniza yetkisiz islem yapamaz, yapsa da sizi baglamaz.
Oyle olsa ortalik panayir yerine donerdi ki siyasilerin dahi biliniyor kimlik numaralari.
tabii ki bu demek degil ki alelade paylasin bu bilgileri, paylasmayin, sizin kisisel bilginiz sonucta. Gizliliginize onem verin.
iyi forumlar
14 yıllık güzel bir birikim olmamış, öncelikle bunu söyleyeyim. Daha önceden kendinizi ifade etmiş olsaydınız daha açık yazardım.
Öncelikle uzun zamandır bu tarz konuların içinde farklı alanlarda bulundum, bulunmaya devam ediyorum. Biraz daha detaylandırma yapayım; böylelikle daha sağlıklı olacaktır. Hatta daha detaylı bir kurgulama ile yapayım; böylelikle daha iyi bir sonuç almanızı sağlamış olurum.
- 2009 seçimlerinde oy kullanmış tüm seçmenin datası 2012 yılında sızdırılmış, online kullanıma açıldığı gibi bugün hala ücretli/ücretsiz dağıtımı yapılmaktadır. 39 milyon kişinin bilgilerini ele alıyorum.
- Bu bilgiler üzerinden ilerlediğim zaman Ad-Soyad ve TC filtrelemesi yaparak; kişinin geri kalan bilgilerine ualaşabiliriz.
- Bu bilgiler doğrultusunda sahte evrak yapımı alanında iyiyseniz rahatlıkla yapılır.
- NOT: Burada dolandırma üzeriden değil, şu anda bir zemin hazırlıyorum. Sizin sosyal dolandırma dediğiniz yöntem bile bugün binlerce insanın e-devlet, kredi kartı ya da banka bilgileri çalışıp hiç intertte girmemiş kişiler hakkında dava açılmıştır.
-Yaptığım bu düzenlemeler ile sanal ortamda çok rahatlıkla bir suç izler ve izi tamamen o kimlik sahibine yönlendirilebilir.
Ek bilgi; Çalıştın kredi kartı ile işlem yapıldığını sadece IP sorgusu baz alınmaz; çünkü o IP farklı olabileceği gibi ortak kullanım noktasında da olabilir. Bu Wi-fi şifresini bildiğiniz birinin ağına bağlanmak gibi.. Kısacası; 14 yıllık kesinlikle iyi bir deneyim olmamış, bunu şuna dayanarak söylüyorum.. deneyimlerime..
İyi forumlar..
NOT: Sanal ortamda gizlilik kavramı internete bağlandığınız andan itibaren yoktur.