Öncelikle şunu bilin, ben ilerki hayatımı Türkiye'de geçirmeyeceğim. Yazacaklarım yüzünden Türkiye'nin durumunun iyi olduğunu düşündüğüm anlaşılmasın. Fakat şartların o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum.
Öncelikle vasat mısın? Ya da loser misin? bu iki soruya evet diyorsan yazacaklarım seni alakadar etmiyor. Ha sen vasat ya da loser olduğunu düşünmüyorsan öyle davran.
Tutup Amerika'da yaşayan bir garsonun aylık 4000$ gelirle kendine çok sağlam bir araba almasına baktığın zaman kafanda canlanan tek şey "ulan coğrafya kader" mi oluyor sadece?
Sadece bu mu? Hani hiç mi birazcık orada olmak istemiyorsun? istiyorsun tabiki, Ama orda çabalayacak *** Var mı? Eğer o *** sende yoksa baştaki soruya evet cevabı verdiğini söyleme. Ha sen diyebilirsin "Ben başka ülkeye gitmek istemiyorum" o zaman neyden şikayet ediyorsun bir bakalım.
Neymiş efendim aylık 3000₺ kazanıyormuş, 2500₺si kiraya ona buna gidiyormuş.
Ulan problemi farketmiyor musun gerçekten de?
Problem ne? Kazandığın para sana yetmiyor, çözüm ne? Türkiye'nin ekonomisinin düzelip enflasyonun düşmesi ve TL'nin değer kazanması ve fiyatların düşmesi. Peki tek çözüm sence sadece bu mu?
Gerçekten aklına gelen tek çözüm buysa kusura bakma ama korkaksın. Çünkü asıl çözüm senin kazandığın parayı arttırmandır.
Hayatındaki vasıfların sadece sana 3000₺ mi kazandırıyor? Bu mu vasfın? 3-5Yıl sonra yerini robotlar alabilecekse kusura bakma ama hiçbir vasfın yoktur.
Bu yüzden daha çok para kazanmak istiyorsan geçeceksin kendine vasıf ekleyeceksin. Oturup internette yorumlara Türkiye diye ağlamayacaksın, Konu bu kadar basit.
Şunu asla unutmayın, Hayat zor değil ama kolay da değil. Hayat basit. Sadece aradaki farkı anlamak gerekiyor.
Türkiye'de normal işler yaparak çalışan ve yaşayan insanlara kesinlikle anlam veremiyorum.