ozgurcetinkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Şimdi kaç gündür akılımı kurcalayan bir soru var.

Thodex malumunuz kaçıp gitti geride gelmez. bu borsaya girişte verilen kimlik doğrulama vs vs işlemlerde verilen kimlik bilgileri (önlü arkalı resim) bunların akıbeti ne olacak ?
700 bin kullanıcı var deniliyor bunun en az 250 bin kullanıcısı kimlik doğrulama yapmıştır dite tahmin ediyorum.

Bu tarz süreçler ya da senaryolar üzerine uzun yıllar bilgi aktarımında bulundum.

Bugün hemen hemen Türkiye'deki herkesin kimlik bilgilerini çeşitli yöntemler ile kayıt altına alınmış ya da çalınmıştır. Bu zamana kadar bir sorun yaşamadım diyenler için; bu zamana kadar henüz kimliğiniz ile bir işlem yapılmamış diyebilirim.

Thodex üzerinde alınan bu bilgiler ile çok rahat bir şekilde farklı yüzlerce yöntem ile suç işlenebilir ve bu suçu tamamen size kalır ve emin olun iyi bir şekilde kurgu yapıldı ise kaybeden taraf olursunuz.

Örnek: Tüm kimlik bilgileriniz ile çalıntı bir kredi kartı ile işlem yapılır ve ihale size kalır.

2012 sızdırılan kimlik datası Türkiye'de 39 Milyon kişinin bilgileri vardı. 2018 yılında E-devlet bilinen 3 ciddi saldırı aldı ve kişisel bilgiler servis edildi. 2019 Türkiye'de 3 büyük banka da çalınan para dışında kullanıcı bilgileri.. 2019 Türkiye'de binlerce insanın kredi kartı bilgisi tanesi 1 dolara satışa sunuldu.

Tüm bunları işin ehli insanlar kurgu yaptığı zaman o çalınan bilgiler ile birşey olmaz diyen arkadaşlar, özelden adını soyadını ve nüfusa kaydını söylerse TC kimlik numarası da ben söylerim..