seowika adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4-5 yıldır yapmaya çalıştığını yapmaya çalışan biri olarak sadece şunu söyleyebilirim ki trend (ayı/boğa) yönüne göre en az 3 farklı bot yazmalısın Chz örneğin şuan Chz 'nin ve piyasanın boğada olmasından dolayı bu kadar başarılı, ayı da bu başarıyı yakalaman çooook zor kardeşim. Ema/sma xma artık ne kullanmış isen boğada hareketli ortalama bir kere yukarı keser ve boğa bitene kadar neredeyse bir daha aşağı doğru kesmez 3.ihtimal ise akümülasyon dediğimiz yatay piyasa, bu piyasa da diğer 2 botta zarar ettirir. ATR gibi indikatörler bi nebze zararını azaltır ancak yine de zarar ettirir Yatayda ve ayıda o kesişimler veya atr zırt pırt sinyal üretir

Son olarak bonus vereyim Bence fiyata göre matematiksel hesap yapan indikatörleri değil de fiyatı önceden tahmin etmeye çalışan momentum benzerlerinin kodları sana sadece boğada değil her zaman yardımcı olabilir.

Verdiğin emeği az çok bilen birisi olarak umarım kafandaki ütopyayı reelde de kodlar ve yaşarsın, bol kazançlar

Aynen dediğin gibi 3 farklı kurgu için strateji geliştiriyorum.
Boğa dönemi için : 5 dakikalık period'da CCI / RSI / Stokastik / Macd kombinasyonlarıyla en iyi optimize edilmiş ayarları bularak scalping trading yaptırtmayı hedefliyorum. Binance OCO transfer oluşturarak düşükten aldırıp TP/SL (takeprofit/stoploss) %2/%2 oranlarıyla gün sonu net %25-%50 lere varan kazançları backtestlerde elde edebiliyorum. Hatta şuan livetestlerede geçtim ve bu oranları yakalayabiliyorum (şuan 20$ üzerinden işlem yapıyor)
Yatay piyasa için : benzer mantıkla bolinger band ve rsi kombinasyonuyla alttan alıp bandın üst çizgisinde satmayı hedefliyorum, en son yaptığım EOS üzerindeki testlerim gayet başarılıydı. Ancak live teste geçmedim.
Ayı dönemi için : boğadaki taktik ile daha küçük kazanç oranlarıyla bu sefer short işlemlerde 10x kaldıraç ile vadelide işlem yaptırtmayı hedefliyorum. Teoride boğa döneminden bile daha yüksek kazançlar hesaplıyorum ancak gerçekte ne olacağını ilerleyen dönemlerde göreceğim.