Filtre yetersiz gibi görünüyor. İçindeki süngeri sık sık yıkamalısınız (ben elyaf koydum daha etkili).

Sağlıklı bakteri başka, yosun başka. Akvaryum ekipmanlarınızı rutin ayda bir kere beyaz sirkeli suyla ovup temizlemelisiniz. Yoksa yosun yayılır. Sadece akvaryum suyunuz kirli değil, camlar da yosunlu sanırım. Ondan bu kadar kötü görünüyor.
Tüm balıkların toplam en fazla 3 dk içinde tüketeceği kadar ve günde sadece bir kere beslemelisiniz. Her gün aynı saati tavsiye ederim.
Dibe koyulan kum kirletiyor ve balık yutuyor, bunun yerine iri çakıllar kullanmanızı tavsiye ederim.

Su temiz su olmalı, bir damacana içine biraz (mesela iki günlük) yem atıp, biraz (birkaç damla) klor önleyici atmalısınız. Balığın su değişim zamanı geldiğinde en fazla akvaryumdan 3/2 alıp yerine sürekli dinlenmiş, bu sudan eklemelisiniz.

her seferinde tüm suyu değiştirir ve balıkları sürekli rahatsız ederseniz ya stresten ya da havasızlıktan kaybetmeye başlarsınız.
Bir de akvaryumu asla direkt güneş gören bir yere koymamalısınız.

Akvaryumun arkasına lagün resmi yapıştırın hem balıklar için strese girme önleyici, derinlik hissine neden olacak bir yapı olacak, güvende hissedecekler hem akvaryuma bakınca her yönden ışık almadığı için bu denli kirli görmeyeceksiniz

İnş Yardımcı olmuşumdur