Merhaba herkese iyi forumlar,
SEO ile ilgili aydınlanabileceğimiz bir çok konuda kafama takılan ve sizlerin de dikkatini çekecek konulara değinmek istiyorum. Bu başlığı SEO sorularının veya konularının başlangıcı olarak isimlendirebiliriz.
2 tane örnek vererek konuya hemen geçiş yapmak istiyorum.
1. ÖRNEK
R10.net URL yapısının direk olarak (r10.net/google-adsense) olarak görüntüleyebiliyoruz. (Bana göre doğru olan URL yapısı)
2. ÖRNEK (ÖNEMİNİN OLUP OLMADIĞINI BİLMEDİĞİMDEN)
Shiftdelete.net URL yapısının (forum.shiftdelete.net/forumlar/iphone.
85/) konu başlığı altında "85" olan kısmın Site içi SEO'ya katkı sağlayacak şekilde düzenlenmediğini ve bir çok forum sitesinde de sayfa başlığı hep 2. örnekte olduğu gibi bulunuyor. Ancak 1.örnekte gibi olmasının doğru URL yapısının olduğu teorikleştirilmiştir. (Bana göre yanlış olan URL yapısı)
Doğru URL yapısı :
www.siteadiniz.com/site-adi gibi sonunda farklı ekler olmadan doğrudan anahtar kelimeye odaklanarak olması ve 5 kelimeyi geçmemesidir.
Sizce 2. örnekteki URL yapısının SEO'ya etkisi nedir?
Bu konu hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum teşekkürler.
SEO'nun amacı trafiktir, bu tür şeyler de amaca destektir ama kullanıcının aradığı bilgi 2. sitedeyse kimse url'e bakmaz direk siteye girer.
Onun dışında R10 da hatalı kullanıyor bana göre; /google-adsense/ değil /google-adsense kullanmalı ki kullanıcı rahatça yazabilsin(eğer amaç kolaylık sağlamaksa)