nmnkra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önceki konuya şu cevabı yazmıştım. Buna da o cevabı yazayım (linki bırakarak yazmış olayım)

https://www.r10.net/1079997435-post8.html
nmnkra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam amacım polemik çıkarmak değil o nedenle bu mesajdan başka mesaj yazmayacağım.

Nüfusun çoğunluğu Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve İslam dinine göre alkol içmek haramdır. Ve çoğu kişi bu konuda çok hassas. Siz bunu bile bile gidip sokağın ortasında sallana sallana içiyorsanız tepkilerin geleceğini biliyor olmalısınız. Kimse size evinizde içemezsiniz demiyor ki? Bu konuda özgürsünüz. İsterseniz evinizde aralıksız 5 koli için bu kimseyi ilgilendirmez. Ama milletin dini değerleriyle dalga geçer gibi sokak ortasında içki içmek özgürlük değil saygısızlıktır.

Olaya şimdi şöyle bakmalısın. Yurt dışından bir insan bu ülkeye gelip bu ülkenin dini inançlarını bilmiyor ve bu şekilde alkol içiyorsa ona da tepki göstermek gerekir mi ?

Yada siz yurt dışına çıktınız dini bilmediğiniz bir ülkede o gün yanlış bir davranış yaptınız ve size bu şekilde zorbalık yapılıyor. Kabul eder misiniz. Ben bulunduğum ülkenin dini inancını ayrıntısına kadar bilmem gerekmez. Olaya böyle bakmalısınız. Bu şahış Türk olabilir. Fakat ülkenin dini inancını bilmek zorunda değil.

Ben 44 yaşımdayım. İnsanlara karışma zamanı yıllar önce bitti. İnsanları kendi haline bırakın. Bir şey söylemek veya yargılamak bize düşmez. İçebilir yiyebilir. Toplum müslüman olabilir. Ateist olabilir. Hristiyan olabilir. Bunları herkesin bilmesi gerekmez.

Benim düşüncem hiç kimseye zararı yok ise, o kişinin yanına gidipte tartışma çıkarılmaz. Adam da çıkarıp bıçağı silahı boynuna dayarsa o zaman durumlar değişir. Gerek yok böyle şeylere. Her zaman barıştan yanayım.