Hocam cahilliğin milyon tane türü var. Buradan hangisine alınıyorsunuz onu bilemiyorum.
Arkadaşın bahsettiği cahillik türü "GERİCİLİK". Gerici kafayla ilerleyen ve buna kanan insanlarla Atatürk'ün nasıl mücadele ettiğini söyleyen bir arkadaşımız. Burada siz yanlış anlamışsınız.
Düzeltme de yapayim;
Filistin'de Atatürk Gazi değildi. O ünvan Sakarya savaşından sonra 1921 di sanırım o zaman verildi. O ünvan daha sonra MARAŞEL olarak değiştirildi. Tarihi konuşurken, mevcuttaki tarih üzerinde kişilerin rütbeleri söylenir. Televizyonları örnek almamanızı yeğlerim. Bugünü anlatırken Maraşel Mustafa Kemal Atatürk, Ağustos 1921 i bahsediyorsak Gazi Mustafa Kemal, 1905 ten bahsediyorsak Kurmay Yüzbaşı Mustafa Kemal olarak bahsetmemiz daha doğru olacaktır.
Siz gerici değil nezih bir üyesiniz. Sadece bazı şeyleri biraz karıştırmışsınız. Veya konuyu farklı bir şekilde görüp ele almışsınız. Bu da normal. Çünkü belli bir kesmin Anadolu halkını cahil gördüğü apaçık ortada. Bunun sebebi de toplumsal statü egosudur. Birisini ezeceksin ki sen üste çıkasın. Ama başlığı açan arkadaş o yönde değil. Kendisini tanımam etmem. Burada ego basması için bir sebep göremiyorum.
Merhaba,
Gazi Mustafa Kemai Atatürk'ün Son yıllarında,Onun hastalığını fırsat bilip meydanı boş bulmaya başlayan ve kurban keserek g*n*l *v açanlar.Onlar içinde bir tanımlama varmı? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında omuz omuza savaşarak hayatını ortaya koyan insanlar için gerici veya ilerici demenin gereği varmı.Geçmişe atıfta bulunarak günümüz insanlarına laf söylemekteki maksat nedir.Forumda kim ile sıkıntısı varsa ona mesaj yazsın yada isimlerini belirterek konu açsın. Bunu ifade etmesi için 100 yıl geriye gitmesine gerek yok.Konu başlığı farklı. İçerik farklı.Cahil dediğin insanın Çanakkale şehitliğindeki mezarına ne yüzle gideceksin.Konuşurken neyin nereye gittiğini iyi düşünmek lazım.Çanakkalede yatan şehitlerin herbiri cahilliğin hangi çeşidinde onuda açıklayabilirmisiniz.Atatürk'ün silah arkadaşlarına böyle yakıştırmaları nasıl yaparsınız.Benim anlatmak istediğim de bu.