Prowess adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, net olarak hedefinizi nedir bilmediğimden ben olsam ne yapardım diyerek sorularınızı cevaplamaya çalışıyım.

1-Ürünün detaylı analizi yapılmalıdır, rakipler incelenmelidir ona göre karar vermeli. Bana sorarsanız kesinlikle Amerika! Kargo en son aşama olmalı çünkü navlun , gümrükleme ve liman masrafları tüm giderin maksimum %5-6'sını oluşturmakta. Ama Avrupa ve Amerika için navlun giderleri hemen hemen aynıdır, ekstra Avrupa'da girişte vergilendirme var ondan dolayı fark olabilir tecrübem yok bu konuda.

2-Avrupa için gerekli diye biliyorum fakat Amerika için Türk şirketi bile aranmıyor.
Ama sistem şu; buradaki şirketinizden Amerika'da ki şirketinize ürünler satılıyor o şirket de Amazonda satıyor siz nerede vergi vermek isterseniz fiyatlarınızı ona göre ayarlıyorsunuz ve o ülkede verginizi veriyorsunuz. Tabii ki Türkiye'de vermek daha avantajlı.

3-İstediğiniz kadar ürün grubunda satış yapabilirsiniz bir kısıtlama bulunmamakta sadece kapalı kategoriler var bunlar için ek belge talep edilir.

Eğer üreticiyseniz ürünleri ücretsiz olarak pazar analizi ve yatırım planlarını yapabiliriz. PM'den kurumsal mail adresinizi yazmanız yeterli.
Umarım soruları yanıtlayabilmişimdir.
Merhabalar hocam, bilgiler için teşekkür ederim, whatsapptan iletişime geçmiştim sizinle ilerleyen zamanda pazar araştırması ve ürün bilgisi için iletişime geçmek istiyorum hocam teşekkür ederim

NetHunterz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1.soruna ek olarak cevap vereyim hocam.

Kesinlikle amerika pazarını öneririm.
Fakat tavsiyem şu olur; privat label ciddi bir sermaye gerekiyor. eğer sermayeden dolayı abd pazarına giremiyorsanız avustralya deneyebilirsiniz.

Au pazarında p.label yapan ciddi satışlar yapan arkadaşlarım var. o pazarda aklımda aslında yapmak istiyorum ama yazılımlar verimli çalışmıyor manuel araştırma analiz satış takibi yapmamız gerekiyor.

Avantaj ve dezavantajlarından bahsedeyim.

avantaj;
au dolar kuru,
rekabetin abd'ye göre çok az olması
amazon fee'lerin daha az olması
yüksek satış fiyatları

dezavantaj;
satışların abd'ye göre az olması
kargo maliyetleri bilmiyorum ama abd'ye göre daha fazladır.
amz depolama süresinin bir tık daha uzun olacağını tahmin ediyorum.

Ben amazon bilgisi olan azda olsa tecrübe edinmiş privat label'a başlamak isteyen sermayesi abd pazarındaki rakipleri ile rekabet edecek seviyede olmayan arkadaşlarıma au pazarını kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bilgiler için teşekkür ederim hocam, büyük ihtimalle ABD FBA yapacağım