Yaşım 19 ken katıldığım bir toplantıda aylık milyon eurolarla oynayan bir yatırımcıya şu soru gelmişti;
"Ben şimdi fikrimi söyleyeceğim ama çalmanızdan korkuyorum"
Adam sadece gülümsedi ve ardından şöyle dedi;
"Sen bana fikrini söylemezsen ben nasıl yatırım yapacağım?"
Sonra da çocuk şunu söyledi;
"Ama söyledikten sonra yatırım yapmazsanız ve kendiniz bu işi yaparsanız nasıl olacak? dedi. Yatırımcı;
"Eğer böyle davranacaksan, ömrün boyunca yatırım alamazsın." dedi ve gülümsedi. Altında şunlar yatıyor;
Projeni çalmaları için, seninle aynı görüşte olan insanların senin projenin benzerini daha önce kurgulamış olmaları gerekiyor. Zaten kurgulandıysa sen sadece akıllarına getirtmişsindir.
Fikrin adamın hoşuna gitti. Adamın tek işi senin fikrin ise o zaman o adam yazılımcı değildir. İşi sen yöneteceksin yazılımcı değil. Yazılımcıya gün tarih vereceksin o da fiyatını verecek işi teslim edecek tüm dosyalarıyla olay bu.
Yazılımcının senin gelir kalemini bilmek zorunda değil.
En son notum:
Sen uygulamayı yaptırdıktan sonra onu mağazaya sürdüğün anda fikrini zaten herkes bilmiş olacak. Yani fikir inanılmaz iyi kurgulanmış dahi olsa, senin oradan kazanacağın para 1 günlük olacaktır. 1 günde reklamlardan kazanacağın maximum kazanç 100, premium üyelikten satacağın para da 1k yı geçmez o da ultra bir şey yapmış olman lazım. Korkma, fikir al, fikrini geliştir, arkasında dur ve uygula