Merhaba,
Lütfen konuşmalarınıza dikkat edin.O cahil dediğiniz Anadolu insanı olmasa şu an bu devlet olurmuydu.O Cahil dediğiniz insanların kendisi , Anası , Babası ,Dayısı ,Halası , Amcası , Teyzesi ve bir çok akrabası , Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Filistinde , Libyada , Çanaklalede , Kurtuluş Savaşında Omuz omuza savaşıp Şehit olmadımı.Anasız ,Babasız , Abisiz , Ablasız , Yetim , Öksüz kalmadımı. Ne için ALLAH rızası için , Dini ,İmanı için , Vatanı için ,Bizim için Şehit olmadımı? Kalkmış o koca yürekli insanlara hakaret ediyorsunuz. 3. Ayda R10 a üye olmuşsunuz. Bu kadar kısa zamanda 20.000 üzerinde aktif üyesi olan bir platformda ne yaşadınızda kalkmış üyelere hakaret ediyorsunuz.Siz bu ülkenin vatandaşı değilmisiniz.Böyle bir konuyu nasıl açarsınız.Konu başlığına bakıyorum.Birde içeriğine bakıyorum.Şaşıyorum.
Atatürk'çü okduğunu söyleyen insanların bana denk gelenlerinin bir çoğuna bakıyorum.Bir defa Nutuk'u okumamış, Koliba'nın ne olduğunu ve Atatürk'ün hangi çephelerde savaştığını ve başarılarının çoğunu bilmez.Umarım sizde lafta Atatürk'çü değilsinizdir.
Şimdi size soruyorum.Ben Cahilmiyim yoksa Nezih üyemiyim?Derhal insanlardan özür dileyin lütfen.
Hocam cahilliğin milyon tane türü var. Buradan hangisine alınıyorsunuz onu bilemiyorum.
Arkadaşın bahsettiği cahillik türü "GERİCİLİK". Gerici kafayla ilerleyen ve buna kanan insanlarla Atatürk'ün nasıl mücadele ettiğini söyleyen bir arkadaşımız. Burada siz yanlış anlamışsınız.
Düzeltme de yapayim;
Filistin'de Atatürk Gazi değildi. O ünvan Sakarya savaşından sonra 1921 di sanırım o zaman verildi. O ünvan daha sonra MARAŞEL olarak değiştirildi. Tarihi konuşurken, mevcuttaki tarih üzerinde kişilerin rütbeleri söylenir. Televizyonları örnek almamanızı yeğlerim. Bugünü anlatırken Maraşel Mustafa Kemal Atatürk, Ağustos 1921 i bahsediyorsak Gazi Mustafa Kemal, 1905 ten bahsediyorsak Kurmay Yüzbaşı Mustafa Kemal olarak bahsetmemiz daha doğru olacaktır.
Siz gerici değil nezih bir üyesiniz. Sadece bazı şeyleri biraz karıştırmışsınız. Veya konuyu farklı bir şekilde görüp ele almışsınız. Bu da normal. Çünkü belli bir kesmin Anadolu halkını cahil gördüğü apaçık ortada. Bunun sebebi de toplumsal statü egosudur. Birisini ezeceksin ki sen üste çıkasın. Ama başlığı açan arkadaş o yönde değil. Kendisini tanımam etmem. Burada ego basması için bir sebep göremiyorum.