KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Enes,

Bir abin olarak sana kısaca birkaç şey söyleyeceğim. Umarım senin için faydalı olur ve ileride de başarılı olursun.

Öncellikle yaptığın işle bir alakam yok ve pek de hakim değilim. Fakat ilk yanlış düşüncem ve senin hata yapmaya sevk edecek konu yaşınla, başarını karşılaştırman. Ben internetten ilk paramı 15 yaşımda kazandım. Bu foruma da 18 yaşımdayken üye olmuştum. 2004-2010 arası tanıştım kişilerin çoğu 15-20 yaş arasındaydı. O dönemlerde 5-10k $ kazanan oluyordu. Şu anki parayla kıyaslanamaz bile o kadar fazlaydı. Yani yaşına göre bu forumda kazandığının 10-20 katını kazananlar vardı ve şu anda hala kazananlar var. Bunu bir başlangıç olarak gör, başarı gibi görürsen zarar edersin.

Yapman gereken çalışmaya devam etmen. Çünkü hiçbir iş uzun süreli değil. Elbet bir yerde sonra eriyor yeni bir alan bulman gerekiyor. Belli bir yaştan sonra ise heves kalmıyor. Aile, ülke, ekonomi derken o hırs kalmıyor. Ayrıca vergi sorunu nedeniyle her ödemeni bankaya almamaya çalış. Herkesle her şeyini paylaşmamaya ve anlatmamaya çalış. Bir sonraki ay hiç gelirin olmayacak gibi düşün, buna göre yatırım yap ve çalışmaya devam et. Umarım istediğin yere gelirsin. Buraya açtığın konuları şimdi gördüm. Bu tarz konuları açmak yerine ise yakın birkaç arkadaş edinerek onlarla paylaşırsan daha az dikkat çekersin ve zarar görmezsin.
Muhteşem bir yorum. 😊