1 Yılı aşkın süredir bu pandemi ile boğuşuyoruz. Gerek devlet büyükleri gerek sağlıkçı arkadaşlar doktorlar ,Allah hepsinden razı olsun. Bundan tam bir yıl önce kısa çalışma ödeneği, Ücretsiz İzin, Geri ödemesiz, nakti yardım gibi devletin vermiş olduğu hizmetleri hepimiz gördük ihtiyacımız olan başvurdu. Tabi suistimal edende çok oldu. Biz hep yani patronum ve ben olaya ''ihtiyacımız yoksa devlete yük olmayalım'' bakış açısını koruduk. Cumartesi ve Pazar dükkan açamadık, açamadığımız için aldığım ücretlerde de kesinti oldu. Olsun buna da şükür diyerek yola bir şekilde devam ettik.
Ancak dün tam kapanma haberini izlerken, hiç bir yardım paketinin açıklanmaması, Esnaf için hiç bir rahatlatıcı tek bir söylem hareket, duruş görememek beni adeta yıktı. 20 gün demek 20 gün geriden gelmek demek, kredilerim, kartlarım ödemelerim.. Tek temennim evli değilim, Allah evini geçindiren gündelik yevmiyeli kardeşlerime sabır versin işiniz çok zor.
Bugün Alo 170 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi'ni aradım ve ''kısa çalışma ödeneği hakkında bilgi alacağımı söyledim, 3 farklı kişi farklı şeylerden bahsetti, yardımı almak için vaktimin dolduğunu ve küstahça ''aklınız neredeydi'' şeklinde kelimeler kullandı, ve sonuç olarak Ocak 29 itibari ile bu haktan faydalanamadığımızı öğrendim. Ve yukarıda sergilediğim insanlık davranışının, devletini düşünme devletinin yanında olma prensibinin yanlış olduğunu ''en azından bu hükümetle'' anlamış oldum. Benim gibi bir çok insan vardır eminim, belki durumu daha kötü olanda vardır, Süreci berbat şekilde yöneten bu hükümete hakkımı helal etmiyorum. Kendi insanına bakacağına fors, itibar uğruna yurt dışına yardım yapacağız diye trilyonların akmasını, ve buna iktidar tarafında olan kişilerin zerre tepki göstermemesini hayretle karşılıyorum.
Bende en başından beri kısa çalışma ödeneği alıyorum. En azından "bu hükümete" hakkımı helal mi etmeliyim?
Çok zor durum
Hele ki günlük işlerle ailesine bakmaya çalışan geniş aile sahiplerine Allahtan yardım dilemekten başka çare kalmadı...
Devlet tonlarca vergiyle size yük olurken sizin devlete yük olmayayım diyişiniz............
herkes kendine göre yorumlayacaktır elbette, hiçbir devlette olmayan yardımlar yapıldı. eşim memur olduğu için yapılanları az çok görüyorum. benim de imkanım varken kısa çalışma almadım.
ciddi anlamda zorda kalanlar var bu son kapanma konusunu hiç anlamadım zaten, üretim yerleri açıksa zaten herkes üretimde çalışıyor. bizim de vergi levhamızda üretim yazıyor ama içeriği belirtilmedi yine. Devlet tam kapanma yapamıyor çünkü bunu ekonomik olarak kaldırılması çok zor, serbest de bırakamıyor bu son serbestlikte sonuçlar ortada, iki ucu pis değnek.
Canın yanmış siteminde haklısın belki. Bende kısa çalışma ödeneği alıyorum. Bitti dediklerinde bende çok kötü his etmiştim kendimi. Ama son anda 3 ay daha uzatmaları beni oldukça rahatlattı.
Kısa çalışma ödeneği alabildiğime sevinmem lazım sanırım. Bu süreçte vatandaşlara yapılan yardımları göz ardı etmemek lazım. Seni de anlıyorum tabi ki çok zor durum. Allah yardımcınız olsun.
Herkes her şeyi biliyor kimse kör veya sağır değil. Söz konusu iktidara oy atan, dağ köyünde vatandaşta biliyor ülkenin alım gücü düştüğünü ülkenin durumunu bilmeyen hiç kimse yok!
İktidar Ayakta Tutan kişilerin düşünce yapısı:
Söz konusu iktidar ülkeyi kötü yönetebilir. Bu onlar için bir
sorun değil. Alım gücü düşebilir ekonomi kötü olabilir bu da
sorun değil. Veya Çok fazla vergi borç altında olabilir bu da
sorun değil. Sorun şu: İktidara oy atan Bu kişiler TR'deki diğer tüm partilere genel olarak baktığında Dini inanç yapısı olarak en müslüman gözüken ve müslümanlığa elverişli olan tek parti iktidar partisidir.
Diğer partilerin dini inançlar üzerinde geçmişte yaptığı şeylere bakıldığında İslam dinine darbe vurduğunu görmektedir.
Müslümanım diyen, Namaz kılan veya oruç tutan bir insandan zarar gelmez düşünce yapısından kaynaklı olarak ülkeyi
müslüman, dini inancı olan yönetsin.
Nasıl yönetirse yönetsin.
Hala iktidar partisi nasıl oy alıyor diyorsanız. Yaptığım analiz yeterli olacaktır. Bu analizi çevremde bulunan insanlardan duyarak ve görerek yaptım.