Grip semptomlarına bakıldığında grip; koronavirüs sınıfı (sınıfı diyorum asıl adı Sars Cov 2'dir- Mers ve SARS'da bir koronavirüstür) Covid-19'un yani bizim medyanın korona diye hitap ettiği hastalıktan daha tehlikeli.. Yani gribe yakalanan kişilerin ölüm riski daha yüksek.. Semptomların arasında farklılık yok denecek kadar az.. Sars Cov 2'de tek fark nefes darlığı o da gripte yok.. Grip dediğimi sakın soğuk algınlığı ile karıştırmayın o da farklı..

Tıbbi terimlere aşinalığım, akademik araştırmalarım ve asıl mesleğimin getirdiği bilgi ile rahatlıkla diyebilirim ki Covid-19 pnömoni (zatürre) olmadan yani pnömoniye çevirmeden zaten öldürmüyor. Kaldı ki hayatını kaybedenlerin ekseriyeti yaşlı.. Zaten kendini yenilemesi yavaşlamış bir hücreye sahip olan yaşlıların bir de rahatsızlıkları varsa yani bir hastalığı varsa üstüne grip ya da Sars Cov 2 fark etmiyor herhangi bir bulaşıcı hastalık alırsa işi zor.. Bunu Covid'den gitti diyemezsiniz ki pnömoniden gitti dersiniz. Kaldı ki hasta o nedenle entübe edilir nefes darlığından yani pnömoniye çevrildiğinden..

İngiliz STK'lar fakir hastalığına dönüşmesin diye uyarılarda bulunmuşlardı geçenlerde.. Evet tamamen ona dönüyor durum.. Nedeni de ortada.. Ancak kim ne derse desin rahatlıkla diyebilirim ki bu salgın ya da herhangi bir salgına karşı tamamen yetersiz bir ülkeyiz.. Nedenlerini sıralayabilirim oldukça fazla.. Ancak iki örnek verebilirim.. Birisi sağlık sektöründeki yetişmemiş personel (buna 3 aylık kurs ile hastane işi güzel iş temiz is deyip kendini yamayan, diplomayı almış ama yetkinliği çok az olan personeli parti aracılığı ile olmaması gereken koltuğa koymak ya da sırf milletvekili yeğeni diye dikiş nakış bölümü mezunu kızı acilde triyaja koymak gibi vs. ) diğeri de ilaç sektöründeki kartelleşme.. Ayrıca rant vs vs bahsetmek burada can sıkar...

Bu ülkede bir karar alınırken alınan kararlar öne çıkartılıyor etkilerinden bahsedilmiyor.. Evet oyunlar dönüyor oldukça fazla ama oyunları bozmaya muktedir bir gücün farkında değiller.. Liderler konuşur, değişir, saf niyetli bu millet yine saf niyetli kalır, o lider ona atıp tutar o lider ötekine atar tutar ortadaki garibanın derdi ortada kalır.. Ben biraz müstehak görüyorum bizim insanımıza.. Evet acımasızca bir düşünce.. Ancak hak ediyoruz.. Başındakini doğru seçmekle yükümlüsün.. Olmuyorsa değiştir çok zor değil.. Ancak korku ve kaosdan beslenen liderler bunu çok iyi biliyor ve ona göre adım atıyor.. Neyse ki dediğim gibi oyunları bozan BÜYÜK BİR GÜÇ olduğunun farkında değiller..

EVET HAK EDİYORUZ! ÖNCELİKLE BİLİNÇLENMEK, BİLGİ SAHİBİ OLMAK, OKUMAK GEREKİYOR.. BU DİPLOMA DEMEK DEĞİLDİR.. OKUMAK OKUMAK.. NEDEN KUR-AN-I KERİM'İN İLK EMRİ 'OKU'DUR? BOŞUNA DEĞİLDİR BİLGİ GÜÇTÜR.. BİLGİ SENİN SIRTINI YERE DEĞDİRMEZ.. YANİ ASLINDA BİR BAKIMA FAKİRLİK DEĞİLDE CAHİLLİK VAR..