Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Merhaba arkadaşlar,
E-ticaret yapmak istiyorum. Fakat şirketim yok. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Şirket açmadan bu işi yapabilir miyim?
Bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok memnun olurum.
Merhabalar,
Şirket olmadan internet sitesi kurabilirsiniz, kartlardan online ödeme almaya başlayabilirsiniz.
Fakat kazancınızı vergilendiremeyeceğiniz için zaman içerisinde Gelir İdaresi tarafından inceleme başlatılır. Bu incelemenin sonucunda da, tarafınıza geçmişe yönelik tüm ödemelerin vergisi ve cezası fazlasıyla tahsil edilir.
Şirket kurmak çok kolaydır. İnternet üzerinden hızlıca kuruluma başlayabiliyorsunuz. Muhasebe yazılımı üzerinden satışlara fatura kesiyorsunuz. Her satışın %18 KDV oranı mevcut. Sektöre göre değişebiliyor bazen.
29 yaşının altındaysanız aylık sigorta ödemesinden 1 sene boyunca, yıllık 75000 TL'ye kadar gelir vergisinden 3 sene boyunca muaf oluyorsunuz.
Şirket kurulumu için çevrenizden bir muhasebeci bulmanız gerekir. Aylık bu kişilere ödeme yapmaktasınız. Hepsini fiyat politikası farklı tabii. Kİmi kurarken ayrı bir ücret alıyor, kimi aylık ayrı bir ücret alııyor, kimi sadece aylık ücret alıyor VS.
Mukellef.co tavsiye ediyorum ben hep. Sadece aylık sabit ücreti mevcut. Onun harici f arklı bir ücret yok. 250 + KDV'ye sizleri bir muhasebeciyle eşliyor.
Ücretsiz muhasebe yazılımı, ücretsiz e-imza cihazı, sanal ofis gibi birçok özel hizmetide mevcut.
Merhaba bu 400 TL'lik açılış ücretinden bahsetmişsiniz. Nedir bu açılış ücreti dediğiniz? 400 TL olan??
Muhasebeciden muhasebeciye değişiyor. Kimi 1000 TL dahi alabiliyor bunun için. Mukellef.co'da aylık 250 TL + KDV'ye şirket kurulumu yapılabiliyor.