hocam güzel paylaşım emeginize saglık ama şunu anlamadım şöyle bir not bırakmışsınız

ÖNEMLİ NOT: Ayet Meallerini Lütfen Tefsiri ile beraber okuyunuz. Ben burada sadece ayet meali paylaşıyorum. Fakat dileğim odur ki, bu ayetler ile ilgili merak ettiğiniz hususlar için, bir tefsir kaynağına müracat edilmesidir. Zira, ayetlerin zan üzerine yorumlanması büyük hatalara sebep olabilir. Her ayet, apaçık olsa da, bizim kavrayışımızdaki eksiklikler ya da ilmimizdeki noksanlıklar nedeniyle, daha iyi bilenlerden (tefsirlerden) yardım almamız tavsiye edilir. Aynı husus, hadis-i şerifler için de muhakkak geçerlidir. Her hadisin şerhini (açıklamasını) okumak oldukça önemlidir. Ancak bu şekilde hadis, en güzel haliyle kavranabilir.

oysa ki allah herşeyi detaylı bir şekilde açıklamıştır ve örneklere de bölmüştür ve yaptıgına dair de bir sürüde ayette var şayet sen hala anlaşılmaz dersen bu biraz kuranı kerime saygısızlık olmaz mı şayet ben kaç kere okuduysam çokta iyi anladım anlamadıgım yerler hemen hemen olmadı he sen dersen tefsir okuyarak daha iyi anlaşılır kolaylık yaşanır derseniz amenna baş üstüne ama direk anlaşılmaz derseniz tefsirsiz olmaz derseniz bu kuranı kerime saygısızlık olur hud süresi 1 ayeti bize ne söylediğine bakarsanız ne dediğimi daha iyi anlayabilirsiniz saygılar.