Cass adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda denemek istediğim amazon hakkında bir kaç sorum var yanıt verebilirseniz çok sevinirim. @Prowess; @NetHunterz; @iyi; sizlerede ayrıca teşekkür ederim bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için.

1- Amazon Amerika mı? Amazon Avrupa mı? (Ürün pazar araştırmasından ziyade kargo maliyeti için bu soruyu soruyorum)
2- Sahıs şirketimizi açtık ticaret odasına kayıt zorunluluğumuz olur mu? esnaf odası yeterlimi?
3- 1 den fazla kategoride aynı mağaza ile satış yapabilir miyiz? Örnek verecek olursak tekstil ürünü ve plastik kapları aynı mağazada satış yapmamıza izin veriliyor mu? İzin vermiyorsa aynı vergi levhası ile 1 den fazla mağaza açabilir miyim?

Ürünleri Türkiye'den tedarik ettirip veya imal ettirip satışlarını yapmak istiyorum.

1.soruna ek olarak cevap vereyim hocam.

Kesinlikle amerika pazarını öneririm.
Fakat tavsiyem şu olur; privat label ciddi bir sermaye gerekiyor. eğer sermayeden dolayı abd pazarına giremiyorsanız avustralya deneyebilirsiniz.

Au pazarında p.label yapan ciddi satışlar yapan arkadaşlarım var. o pazarda aklımda aslında yapmak istiyorum ama yazılımlar verimli çalışmıyor manuel araştırma analiz satış takibi yapmamız gerekiyor.

Avantaj ve dezavantajlarından bahsedeyim.

avantaj;
au dolar kuru,
rekabetin abd'ye göre çok az olması
amazon fee'lerin daha az olması
yüksek satış fiyatları

dezavantaj;
satışların abd'ye göre az olması
kargo maliyetleri bilmiyorum ama abd'ye göre daha fazladır.
amz depolama süresinin bir tık daha uzun olacağını tahmin ediyorum.

Ben amazon bilgisi olan azda olsa tecrübe edinmiş privat label'a başlamak isteyen sermayesi abd pazarındaki rakipleri ile rekabet edecek seviyede olmayan arkadaşlarıma au pazarını kesinlikle tavsiye ediyorum.