Zahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben Paypal'ın kartını Türkiye de ilk kullanan 500 kişiden biriyim.
Paranın dijitalleşmesi ve tek bir para biriminin tüm dünyada kullanılmasını da savunan biriyim.
Mevcut sistemde; nakit olsun dijital olsun tüm para birimleri paranın sahipleri tarafından sürekli değeri değiştirilebilen bir araç.
Sizin de dediğiniz gibi "paramı atayım 1 ay sonra 3 katını çekeyim" kumardır.
Yani haksız kazançtır.
Bu da sadece bizim ülkemiz değil, tüm dünya için bir tehdittir.
Ben e-ticaret yapıyorum, dün 25 liraya aldığım mal bugün 35 lira oluyor ve yarın 15 lira oluyor.

Buna dinler üzerinden de bakacak olursak;
Yahudiler kendi aralarında faizi yasaklamıştır, o yüzden bugün tüm yahudiler zengindir birbirlerinden faiz almak yerine birbirlerine destek olurlar.
Hristiyanlık yine aynı şekildedir, birbirlerinden faiz veya haksız kazanç elde edemezler.
Müslümanlık ise, tümden yasaklamıştır. Herhangi bir ayrım yapmaksızın, faizin (haksız kazancın) tamamını lanetlemiştir.
Paramı atayım 1 ay sonra 3 katını çekeyim düşüncesini iğnelemek adına demiştim fakat, haksız kazançlık bir durum yok. Kazandığınız kadar kaybedebilirsiniz de. Ayrıca paramı atayım 1 ay sonra çekeyim mantığı her coinde işlemez. Al-sat dediğimiz olay bambaşka, size yanlış anlatmışlar sanırım. E-ticaret ile bitcoini karşılaştırmak ise bambaşka bir olay hocam. Madem çok kolay bi' para kaynağı siz de atın paranızın bir kısmını 1 ay sonra 3 katını çekersiniz. Dünyada fakir kalmadı sayesinde değil mi?