Hüküm koyucu şari'dir ve farzları kendileri belirleyebilir.
Yani hadis ve Kur'an aracılığı ile farz belirlenebilir. Kuran'da farz ibadetler yalnızca 1 ayette bulunmuyor, tek bir ayeti okuyarak ukalalık yapıp milyonlara dini öğretme çabanız mantıksız olmuş. Yine de verdiğiniz ayetten örnek verelim.
Oruç farzdır ve tutmakta zorlanan kişi fidye verilebilir, keyfi bir durum söz konusu değil yalnızca zaruret varsa bu mümkün.
Kaç gün tutulacağı vb bunlar sonradan belirleniyor hz Muhammed tarafından.

Domuz eti ile ilgili de, büyük günahlar ve küçük günahlar diye nitelendirilen günahlar var. Domuz eti yemek de, içki içmek gibi, zina yapmak gibi büyük günahlardandır. Ama hiç bir yerde dinden çıkacağını okuduğumu sanmıyorum. Örneğini gördüğümüz hiç sanmıyorum. Belki de çevrenizle alakalı bir sorundur, dinen kalıtsal bir problem olması muhtemel değil.

Bilgileri sorgulamana gerek yok, gerek tefsir kitaplarından gerek ilmihallerden gerek de internetten kolayca teyit edebilirim, hatta fazlasını bile gösterebilirim. Umarım din hakkında bu kadar kolay yargıya varmazsınız. Sizin dininiz size, orucu tutmanız veya tutmamaniz benim için bir şey değiştirmez ama müslümanları bu ithamlarla genelleyemezsiniz.