LastWorld16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuran'ı Kerim evrensel bir nitelik taşır. Müslüman olan bir kişi, ilk olarak Allah'ı sonra Peygamberi, daha sonra da Peygambere indirilen Kuran-ı Kerim'i kabul eder. İçerisindeki 6236 ayet de bu dine tabi olan herkes için geçerlidir. Yani "sizlere de farz kılındı" ibaresi bizler için de net olarak geçerlidir. Eğer o zamanın şartlarına göre hitap edilecek olsaydı "Ey iman edenler!" yerine , "Ey Kureyş'in" , "Ey Mekke'nin", "Ey Medine'nin "inananları" şeklinde hitap ederdi. Kuran o zamanın şartlarına göre çok fazla mecaz ve dil sanatları ile süslü bir ayetler topluluğudur. Kullanılan her kelime de yerinde olacak şekilde tasarlanmıştır.
Kuran'da hiçbir ayette bir ibadetin nasıl yapılacağı detaylı şekilde anlatılmamıştır. Kevser Suresi'nde "namaz kıl ve kurban kes" emri yer alır ancak namazın ve kurban'ın nasıl gerçekleştirileceğine dair bir ibareye yer alamazsınız. Bunun detaylı anlatımını ancak ve ancak Peygamberimizin sünnetlerinde, hadislerinde bulabilirsiniz.
Konuşmanızın tamamını - yanlış anlamadıysam - dine tabi olan kişiler üzerinden sürdürmüşsünüz. İslami açıdan baktığınızı düşünmüyorum. Yanlış yapan kişiler üzerinden anlatım yapıp, zorla ibadet görünümünde bulunmuşsunuz.
İlmihal, fıkıh, hadis kitaplarını incelemenizi tavsiye ediyorum.
teşekkürler güzel ve kibar diliniz için hocam. en çok ihtiyacımız olan şey de bu kimseyi kırmamak. her şeyi kendisinin bildiğini sanıp saldıran insanlardan bir yol olmaz, ki olmuyor da. saygılar, sevgiler.