Çekirdekler hazırsa başlıyoruz;
Ramazan'da işler biraz durulmuştu. Haliyle insanların telefona dahi bakası gelmiyor; açlar, susuzlar. Hak veriyorum. Allah sabır versin...
Bundan birkaç gün önce
0536 553 73 41 no'lu telefondan 100K takipçi için bir arkadaş Whatsapp hattımıza yazdı. Şükür dedim, rızkımız yine bir yerden gelip bizi buluyor.
İlgilendik kendisi ile, fiyata anlaştık, IBAN'ı attık, ödeme bekliyoruz. Tekrardan mesaj geldi;
Birde sizden ricam hocam iki siparişim oldu 700 TL göndereceğim bilginize ayrıca rica etsem pm alabilir miyim teyit amaçlı lütfen bir çok sorun yaşıyoruz da insanlarla Merhaba konu başlıklı @PerfectHitTR; hesabına Şuan whatsApp tan görüşüyoruz diye yazarsanız ödemenizi hemen geçeyim hocam kusura bakmayın yoğurdu üfleyerek yiyorum artık
Tabiki en doğal hakkıydı, R10'dan PM istiyordu güven için. Tabiki dedim, yolladık PM'sini güven amaçlı. Sonuçta Whatsapp d-o-l-andırıcı kaynıyordu=)
Sonra PM'den,
@PerfectHitTR; hesabından geri cevap geldi;
@PerfectHitTR; : 5365537341 numarası size mi ait
Dedimki kendi kendime, heralde güvenlik testi yapıyor, çünkü konuştuğumuz telefon zaten bu. Neden bana kendisinin telefonunu teyit ettiriyorki?
Ben: Hayır hocam size ait=) @PerfectHitTR; : hocam sizin numaranızı acil verirmisiniz @PerfectHitTR; : hocam o sizinle görüşen kişi ben değilim @PerfectHitTR; : 2 mizide d-o-landırmaya çalışan biri profilimdeki numarayı ararmısınız Olayı hala anlamamıştım o anda. Çünkü alınan birşey yoktu, gönderilen bir para yoktu. Ne diye d-o-landıracaktı? Nasıl?
Hemen arkadaşı aradım ve hakikatten son zamanlarda türemiş bir cümle olan, ancak ileride büyük ihtimalle Atasözü olarak anılacak bir cümleyi daha dedirrti bizlere;
''Tosuncuklar ölmez, şekil değiştirir.'' Olayın iç yüzü; @PerfectHitTR; hocamın ekran kartına ihtiyacı varmış yakın zamanda. Yukarıdaki telefondan kendisine bir mesaj geliyor;
Çakal: Hala ekran kartına ihtiyacınız var mı? @PerfectHitTR; :
Evet var.
ile başlayan bir dizi konuşma oluyor ve en sonunda 12 adet ekran kartını 60.000TL ye anlaşıyorlar.
Tabi bu süreçte eleman, ekran kartı fotoğrafları atıyor vs, inandırıyor kendisini. En son iş R10 PM isteme bölümüne geliyor.
Tabi arkadaşta daha önceden çarptığı birçok kişiden(büyük ihtimalle) bildiği üzere, benimle de o anda takipçi konuşması yapıyor.
E ben kurumsal üyeyim. Ticaretim %100 olumlu.(Not: Bu bir reklam değildir.) Bundan iyisi Şam'da kayısı=)
Benimle de anlaşan eleman, bana
Şu hesaba PM atarmısınız? Şuanda Whatsapp'tan konuşuyoruz diye belirterek benden
@PerfectHitTR; 'ye mesaj çektirdi. Yani adam benim PM ile, benmişim gibi, ticaretleri aynı ana getirerek büyük vurguna hazırlanıyordu.
Ta ki
@PerfectHitTR; 'in bana PM'de sorduğu o kritik soruya kadar;
5365537341 numarası size mi ait?
O soruyu sormasa, eleman benim adıma
@PerfectHitTR; 'yi dolandırsa,
kendimi nasıl aklayacaktım? Tüm takipçi yazışmalarımızı göstersem ve belirtsem dahi; sinek ufaktır mide bulandırır. Allah düşmanımızın başına vermesin.
İşin ciddi anlamda trajikomik kısımlarını,
@PerfectHitTR; ile D-o-l-andırıcı arasında geçen Whatsapp konuşmalarını okumak isteyen arkadaşlar için SS'leri bırakıyorum.
Arkadaşlar siz siz olun;
PM ile NUMARA VE O ANDAKİ KONUYU PM'DE BELİRTEREK onay almadan ticaret yapmayın.
He ne diyorduk?
''Tosuncuklar ölmez, şekil değiştirir.''
Vesselam...
Tekrar okudum da; vay arkadaş ya...
@PerfectHitTR; Direkten dönmüşüz hocam=)