Selamun aleyküm sevgili kardeşlerim,

Ramazan Serisi Konu 15/30

Ramazan 15.Günü Âyet-i Kerime Paylaşımı

104. Sizden, hayra çağıran, iyiliği emreden ve kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.

105. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için büyük bir azap vardır.

106. O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır. Yüzleri kararanlara, "İmanınızdan sonra inkâr ettiniz, öyle mi? Öyle ise inkâr etmenize karşılık azabı tadın" denilir.

107. Yüzleri ağaranlar ise Allah'ın rahmeti içindedirler. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

108. İşte bunlar Allah'ın, sana hak olarak okuduğumuz âyetleridir. Allah, âlemlere hiç zulüm etmek istemez.

109. Göklerdeki ve yerdeki her şey Allah'ındır. Bütün işler ancak Allah'a döndürülür.

110. Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz. Kitap ehli de inansalardı elbette kendileri için hayırlı olurdu. Onlardan iman edenler de var. Ama pek çoğu fasık kimselerdir.

Ramazan 15.Günü Sahih Hadis-i Şerif Paylaşımı

Riyazus Salihin, 1243 Nolu Hadis

Ebû Hureyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Hiçbiriniz, oruçlu olduğu gün çirkin söz söylemesin ve kimse ile çekişmesin. Eğer biri kendisine söver veya çatarsa, ‘ben oruçluyum desin’

Buhârî, Savm 9; Müslim, Sıyâm 163. Ayrıca bk. Nesâî, Sıyâm 42

Ramazan 15.Günü Video Paylaşımı

https://www.youtube.com/watch?v=rak4cr6yNaY

Konu altına mesaj yazarak , konunun gün içerisinde yukarılarda olmasını sağlarsanız, daha fazla kişinin bu ayet, hadis ve dualardan yararlanmasına vesile olabilirsiniz. Şimdiden mesajlarınız için Allah razı olsun.

Konu altına ayet veya hadis eklerseniz, o zaman elbette çok daha güzel olur. Ayet, hadis eklemeyen sadece mesaj yazarsa da kafidir.

ÖNEMLİ NOT: Ayet Meallerini Lütfen Tefsiri ile beraber okuyunuz. Ben burada sadece ayet meali paylaşıyorum. Fakat dileğim odur ki, bu ayetler ile ilgili merak ettiğiniz hususlar için, bir tefsir kaynağına müracat edilmesidir. Zira, ayetlerin zan üzerine yorumlanması büyük hatalara sebep olabilir. Her ayet, apaçık olsa da, bizim kavrayışımızdaki eksiklikler ya da ilmimizdeki noksanlıklar nedeniyle, daha iyi bilenlerden (tefsirlerden) yardım almamız tavsiye edilir. Aynı husus, hadis-i şerifler için de muhakkak geçerlidir. Her hadisin şerhini (açıklamasını) okumak oldukça önemlidir. Ancak bu şekilde hadis, en güzel haliyle kavranabilir.