Öncelikler merhabalar R10 ailesi.
Yıllardır sektörün içerisindeyim. İrili ufaklı bir çok projede yer aldım. Ancak son 1 senedir kendimi nadasa çektim. Piyasayı ele geçiren 'çocuklar' sayesinde iş yapmak işkence haline döndü. Eğitip bana yardımcı olmasını istediğim kişiler piyasada benden çok söz sahibi oldu. Kırgın değilim aslında mutluyum da. Nereden nereye geldiğimi böyle olaylar sayesinde daha iyi anlıyorum. Ancak belirli bir yaştan sonra 13-14 yaşında çocukların karşına geçip çok bilmişlik taslaması insanı yıpratıyor. 'Çocuğum benim R10 yaşım senin yaşın kadar zaten bırak yakamı' dememe rağmen maskara oluyoruz. Bilgisizlikten değil uğraşmaya değmediği için kendi hallerine bırakıyoruz hiç bir şey bilmiyoruz sanıyorlar. Çok bilmişlik de taslamadım bu yaşıma kadar taslamam da. Biz de küçük olduk ama hiç bir zaman büyüklerimize saygısızlık içerisinde bulunmadık. Başlıkla çok bir alakası yok ama sitem doluyum lütfen mazur görün biraz saçmayabilirim

Eminim ki forumda yaşadıklarımı yaşayan bir çok kişi de vardır.
Elbette küçümsemiyorum. Bende dört dörtlük bir programcı veya insan değilim. Küçük yaştan kendini geliştiren kişilere saygı duyar bilgim dahilinde destek de olurum oldum da. Ama yeni neslin problemi saygısızlık olunca dayanamıyorum. O zaman tanıştığım abim dediğim adam bana R10 davetiyesi atacak diye MSN başında saatlerce beklediğim günlerle kıyaslıyorum da gençlik resmen bitmiş.
Gelelim asıl meseleye. Başınızı şişirdim kusura bakmayın. Durum böyle olunca bende tek başıma çalışmaya karar verdim. Makine öğrenmesi, veri madenciliği ve analiz konularına ağırlık vermek, kimseyle muhatap olmadan sevdiğim işi hobi olarak devam ettirmek istiyorum. Ancak önümde bir engel var, Python bilmiyorum.
Bana salağa anlatır gibi Python anlatan, açıklayıcı, anlaşılır ücretli/ücretsiz Python, Makine öğrenmesi, veri madenciliği gibi eğitimler önerebilir misiniz? Bir kaç proje inceledim gerçekten Python ile harika işler çıkarmışlar. Instaloader ve Twint'e aşık oldum desem yeridir. Ancak dili kullanmayı bilmeyince öyle saf saf ekrana bakıyorsunuz. PHP ve Frameworkleri Laravel ile CI'a hakimim ama programlama ile ilgili hiç bir şey bilmiyormuşum gibi başlamak istiyorum.
Lafı fazla uzatmadan desteklerinizi bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.