Cass adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda denemek istediğim amazon hakkında bir kaç sorum var yanıt verebilirseniz çok sevinirim. @Prowess; @NetHunterz; @iyi; sizlerede ayrıca teşekkür ederim bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için.

1- Amazon Amerika mı? Amazon Avrupa mı? (Ürün pazar araştırmasından ziyade kargo maliyeti için bu soruyu soruyorum)
2- Sahıs şirketimizi açtık ticaret odasına kayıt zorunluluğumuz olur mu? esnaf odası yeterlimi?
3- 1 den fazla kategoride aynı mağaza ile satış yapabilir miyiz? Örnek verecek olursak tekstil ürünü ve plastik kapları aynı mağazada satış yapmamıza izin veriliyor mu? İzin vermiyorsa aynı vergi levhası ile 1 den fazla mağaza açabilir miyim?

Ürünleri Türkiye'den tedarik ettirip veya imal ettirip satışlarını yapmak istiyorum.
Merhaba, net olarak hedefinizi nedir bilmediğimden ben olsam ne yapardım diyerek sorularınızı cevaplamaya çalışıyım.

1-Ürünün detaylı analizi yapılmalıdır, rakipler incelenmelidir ona göre karar vermeli. Bana sorarsanız kesinlikle Amerika! Kargo en son aşama olmalı çünkü navlun , gümrükleme ve liman masrafları tüm giderin maksimum %5-6'sını oluşturmakta. Ama Avrupa ve Amerika için navlun giderleri hemen hemen aynıdır, ekstra Avrupa'da girişte vergilendirme var ondan dolayı fark olabilir tecrübem yok bu konuda.

2-Avrupa için gerekli diye biliyorum fakat Amerika için Türk şirketi bile aranmıyor.
Ama sistem şu; buradaki şirketinizden Amerika'da ki şirketinize ürünler satılıyor o şirket de Amazonda satıyor siz nerede vergi vermek isterseniz fiyatlarınızı ona göre ayarlıyorsunuz ve o ülkede verginizi veriyorsunuz. Tabii ki Türkiye'de vermek daha avantajlı.

3-İstediğiniz kadar ürün grubunda satış yapabilirsiniz bir kısıtlama bulunmamakta sadece kapalı kategoriler var bunlar için ek belge talep edilir.

Eğer üreticiyseniz ürünleri ücretsiz olarak pazar analizi ve yatırım planlarını yapabiliriz. PM'den kurumsal mail adresinizi yazmanız yeterli.
Umarım soruları yanıtlayabilmişimdir.