Blitzkrieg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kriz demeyin mevcut duruma, fakirleşme bu ve göz açıp kapayınca geçmeyecek. Kriz olsa en fazla 2 senede üstesinden gelir Türkiye gibi ülke, artık uzun yıllar bu alım gücüyle yaşamaya alışacak herkes.

Türkiye şu an 1998 yılının alım gücüne düştü, ama daha da kötü çünkü ülkeye giren 600 milyar dolar sıcak para heba edildi, devletin bütün varlıkları gitti, önmüzdeki yıllarda alınacak vergiler mega proje garantilerine ipotek edildi. O dönemde azından devletin varlıkları aslanlar gibi yerinde duruyordu.
_ottomanempire_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece şunu merak ettim, yaşınız 30. Bizzat bu anlattıklarınızı yaşadınız mı?
SSK hastanelerinin pisliğini, mikroptan ölenleri falan bizzat gördünüz mü? Maaşını alamayan emeklileri falan. Yani ben sizden büyük olmama rağmen bunların çoğunu hatırlamıyorum da.
Sadece hatırladığım, evet ssk hastaneleri vardı ve o zamanın teknolojik imkanları dahilinde yönetiliyordu. Ha bir de şu sık sık bahsedilen ilaç kuyrukları mesela, onları da hatırlıyorum. Ama sizin dediğiniz şeylerin hiç birisini hatırlamıyorum.

Ha olmamıştır, yaşanmamıştır demiyorum ama siz 30 yaşınızda bunca şeyi görmüşsünüz, ben acaba köyde büyüdüğüm için mi görmedim diye şaşırdım sormak istedim.

Ülke bitiğin bitiğiydi falan demişsiniz yani yanlış hatırlamıyorsam, mevcut hükümet 2002 yılında, yani siz 12 yaşınızdayken geldi. Ve o günden beridir yönetimde. Yani siz 12 yaş altı sürecinizi baya bi efkarlı ve baya bir dolu geçirmişsiniz anlaşılan.
Evet ben bizzat yaşadım. Babam emekliydi , Kendimde kronik hastaydım sürekli hastaneye götürülüyordum.
Ben bi sırada beklerken rahmetli babamda bir sırada beklerdi.
Rahat olun yani kulaktan dolma konuşacak adam değilim.
Siz gördüklerinizi görmezden geliyorsunuz , Bu adamlar babamızın oğlu değil. Niye savunuyoruz sanıyorsunuz ne faydalarını gördük bireysel anlamda makarna kömürmü aldık.
Nankör değiliz sadece ülkenin ne hallerden nerelere geldiğini görüyoruz.
Pandemi olunca biraz sıkıştınız hemen ülke kötüle yok öle.

Benim abim ecevit krizinde battı mesela , O dönem nasılda 1 gecede indiklerini 1.ağızdan dinlemek istermisin.
Halka çok eskiymiş gibi anlatıyorsunuz daha 20 sene olmadı yav bunlar olalı.
Sümer bank imar bankası size bişeyler hatırlatıyormu mesela ?
Ne kötülüğünüz var şuan açmısınız açıktamısınız.
El pençe divan abdnin kapısında rusyanın kapısında durmaktan bıkmadınızmı varsın biraz zorluk çekin ama boyun eymeyin