Pardon girmeyim girmeyim diyorumda biliptemi konuşuyorsunuz yoksa sırf kötülemek adınamı konuşuyorsunuz ?
2001'de imf ye 5 milyar dolar borcumuz var diye kapısında köpektik. Şuan 90 Milyar dolar rezerv dolarımız var. (Sadece DOLAR) Altın rezervlerini saymıyorum bile.
Şuan ürettiklerimiz ile her aşamada dünyada ilk 5'teyiz ihalar sihalar uçak ve helikopterler ile . Ozamanlar hayaldi bunlar. Hayır şehrimde stadyum olması bile hayaldi şöle 2 katlı felan nerde anasını satim. Almanyadan gelenler ayrı bi havayla gelir sana 3.sınıf insan muamelesi yapardı. Ülke bitiğin bitiği idi , SSK hastaneleri pislikten geçilmez insanlar mikrop kapıp ölüyordu. Emekliler maaşlarını alamıyor Dönemin başbakanına cumhurbaşkanı kitapçık fırlattı diye 1 gecede binlerce insan kepenk kapatıyordu.
Siz ne dediğinizin farkındamısınız ?
Yahu eleştirin eleştirmeyin demiyorumda böyle olmayın ayıptır.
Fakirleşme dediğiniz hususa gelince dolar yükselince ekonominiz kötü polmuyor beyfendi öne bunu bi bilelim .
Dolar dediğiniz kuru bastırmak adına %1000 faiz artırırlardı eskiden ondan 2 liraydı doların.
Şimdi adam gibi bi para değerin oldugu için doları bastırmıyoruz faiz artırarak.
Üretecez üretecez üretecez başka yolu yok .
Bakın Çin , Japonya , Güney Kore para birimlerine sonra bidaha konuşalım.
O arkadaşı her konuda gördüğüm için alıştım artık hocam. Tek amacı devleti kötülemek ve kendi tuttuğu ‘siyasi takım’ başa geçsin istiyor
Duruma gelirsek, her gecenin bi sabahı olduğu gibi elbette bunlar düzelecektir. Ancak milleti kutuplaştırarak ya da devletimizi kötüleyerek bunu başaramayız hatta daha da kötüye gideriz.