iguanamehmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim. Klasik gitarla akustik gitar arasındaki farkı bilmiyorum ama ikisinden birisi olacak galiba
Çok basit.

Açıkçası öncelikle youtube Akustik Gitar ve Klasik gitar yazarsanız ikisi arasında ki ses farkını anlayabilirsiniz.

Gelelim aktif kullanışa ;

Akustik gitarı ( amfi - hoparlör ) çıkışı alarak sesi yükseltebilir ve özel tonlarla ses çıkışı alabilirsiniz. Klasik gitarda bunu yapmak için ek mikrofon koyarak yapabilirsiniz. (pratiklik açısından klasik gitar çok daha verimlidir istediğiniz yerde ek bağlantı sağlamadan rahat çalım yapabilirsiniz. )

Çalım teknikleri olarak ikisi de 1/1 aynı tür olarak geçmektedir. Yani akustik çalan kişi ile klasik arasında hiç bir fark olmaz. Ancak akustik gitarların çoğunlukla perde tel yakınlık oranı daha yakın ve tellerinde misina olmadığı için başlangıç da parmak uçlarınız akor basarken daha fazla acır ve su toplar . ( Bu söylediğim sorun iki gitarda da olur ancak akustik gitar bir tık daha canınızı acıtacaktır ) .

Benim size akustik ya da klasikle başla demek gibi bir tutumum olamaz. Eğer basitlik yani odamda elime alayım amfiye takmakla uğraşmayayım derseniz klasik alın diğer türlü akustik gitarda amfiye bağlamadan sesi hem çok az çıkar hemde istediğiniz ses tonlarını alamazsınız . ( Akustik gitarın asıl üretim amacı amfi bağlantısı yaparak daha modern ses elde etmenizdir )

Dip not : Bazı kurslar akustik gitar çalmak için öncelikle klasik ile başlamalısınız gibi saçma sapan şeyler diyebilir. Bunu söyleyen kurs yerinden hemen kaçın amaçları sizden daha fazla para kazanmak.