Hocam bu cevabı vermenin bir sürü koşulu var hala lakin, 2 senaryo için de yatmadan yazabileceğimi yazacağım.
1) Eğer ki mevcutta session, cookie ayarları yapılmış ise tek yapmanız gereken bir SQL sorgusu çevirmek; şöyle bir sorgu:
$veri = SELECT user_id FROM users WHERE user_name = X
tabii sorgunun escape edildiğinden ve gelen verinin de sanitize edildiğinden emin olun.
if($veri === 1){ header("location: gideceği url")}
mantığı kullanmanız gerek.
lakin bu soruyu soruyorsanız muhtemelen PHP'ye meraklı kategorisinde birisiniz ve bir SQL sorgusu çeviriyorsunuz. Kanımca her şeyden önce sql injection, data sanitizing, data escaping gibi tabirlere bakmalısınız. Şappadanak buraya girerseniz muhtemelen güvenlik zaafiyetleri doğacaktır.
Cevabınız için teşekkür ederim evet phpye yöneldim bu aralar şuanda üyeliğe dair hiçbi kaydım yok hazırladığım scriptte hangi scriptten iskeletini aldıysam giriş yap kayıt ol ya php sürümüyle uyumlu olmuyor hata basıyor ya da admin kısmı olmuyor bunlardan pek anlamıyorum bu güne kadar kendimi csste geliştirdim cssten başka birşey bilmiyorum php azbişi öğrenmeye devam ediyorum elinizde örnek varsa daha önceden paylaşılmış verirseniz sevinirim.güvenlik zaafiyeti pek önemli değil şuanlık benim için yazdığım scripti kullanmıyacağım sadece hangi kod nerde niçin kullanılmış onları test ediyorum.
Mesela
https://www.youtube.com/watch?v=YNm2iz1KnJs buradaki scripte bakarak blog scripti yazdım ve şuanda bakmadanda yazabilirim yani bu tarz örnekleri inceleyerek öğrenme yapım var ders izlemeyle öğrenemiyorum