Selamlar değerli form sakinleri ve sahur bekleyen değerli arkadaşlar "socket.io" ile interkatif bir chat yapmaya çalışıyorum emit,on gibi methodlarla verileri aktarabiliyorum fakat sayfayı yenilediğimde veriler kayboluyor yani bu verileri dinamik olarak kayıt etmem gerekiyor biraz araştırdığımda elephant.io şeklinde bir şey (composer) ile karşılaştım bu arkadaşı socket.io'ya entegre edip php ile verileri veritabanına aktarıp oradan çekebiliyorsunuz bu sayede sayfayı yenileyecek olsanız dahi veriler kaybolmuyor( anladığım kadarıyla ) şimdi sorun şu elephant.io yu kullanabilmem için emit ve on ettiğim dosyanın uzantısı .php ile olmalı fakat uzantıyı değiştirdiğimde nodejs portları karışıyor ve 'socket.on' durumu devredışı kalıyor ve doğal olarak script patlıyor bu durumda ne yapmam gerekir?
Özetle örneğin index.html'den emit ve on yapabildiğim halde index.php'den emit ve on yapamıyorum yani port yolu bozuluyor haliyle socket.io'da hata veriyor.
Bunların haricinde bu mesajlaşma verisini kayıt edip aktarabileceğim farklı bir yöntem var mı elephant.io dışında bunu da belirtebilrisiniz her türlü fikir alışverişine açığım.

Ek olarak bu konuda "ücretli yardım ederim php ve socket.io ve nodejs ile hem verileri dinamik olarak tutarsınız hemde interkatif bir chat sistemi yapabilirsiniz online olarak her şeyiyle yardımcı olurum " diyen arkadaşlar varsa onlarda özelden ücreti ile ulaşabilirler.(Ücreti çok abartmamak şartıyla en fazla 2-3 saatlik uğraşısı var sonuçta)

Son olarak hayırlı geceler