Bu konuyu insanların saygısızlıklarından rahatsız olduğum için açtım. Şahsi olarak fikrim bu tarz konuların burada hiç açılmaması, fakat açılmış ise :
ATEİSTİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUS
Sevgili arkadaşlar, bir Müslüman İslam hukukunu ilgilendiren herhangi bir konuda, kendisi gibi olan Müslümanların ne düşündüğünü öğrenmek için veya konuya dair ciddi bir kaynağın varlığını sorgulamak için konu açabilir, soru sorabilir.
Örnek,
Kripto para caiz mi ?
Şu tarz bir kazanç faize dahil midir? vs.
Evet bu soruların cevabı için başvurulabilecek bir kurum var DİB. gibi fakat bu durum diğer konular içinde geçerli.
Sonuçta diğer açılan konuların da çoğunluğu için daha profesyonel ve kesin bilgi alabilecekleri kurumlar mevcut.
Peki Ateist olan kişi dini bir konu hakkında soru gördüğünde nasıl davranmalıdır ?
Çok basit. ''Müslüman olmadığım için bu soru hakkında herhangi bir beyanda bulunmamda, soruyu soran kişiye inancından dolayı hakaret etmemde uygun olmaz. İnanç ile alakalı belirtmek istediğim bir fikrim varsa daha uygun bir ortamda dile getirebilirim.''
MÜSLÜMANIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUS
Dini açıdan uygun görülmeyen, din tarafından yasaklanan fakat mevcut idare tarafından ilgilenilmesi, kullanılması yasaklanmamış ürünler ve hizmetler hakkında herkes soru sorabilir, konu açabilir.
Örnek,
Hangi şarabı içmeliyim ?
Domuz etini nerden satın alabilirim ? vs.
Yukarıda örnek verdiğim konular hakkında, daha iyi bilgi alabileceğimiz onlarca kişi ve kaynak mevcut fakat burada sorulmuş ise bir Müslüman bu konuya nasıl yaklaşmalı ?
''Ben Müslümanım. Konuya dair herhangi bir beyanda bulunmam hoş olmaz. Soran kişinin tercihleri beni alakadar etmez. Ben en iyisi farklı bir konuyla ilgilenmeyi seçeyim.''
NOT: Eğer kendini inançlarınız veya inançsızlığınız hakkında insanları uyarma ve bilgilendirme gereği duyuyorsanız, bu uyarı ve bilgilendirmelerin inancınız gereği olduğunu ifade ediyorsanız, daha uygun bir platform veya faaliyetle ilgilenebilirsiniz. Yersiz uyarılarınız işe yaramayacağı gibi tam aksi bir antipati oluşturur.
NOT: Yukarıda dikkatinizi çekmek istediğim konu belki bir çoğunuz tarafından küçümsenebilir fakat azımsanmayacak bir çoğunluk nasıl davranması gerektiğini bilmiyor ve bilmediği içinde sığ tartışmalara girip, karşı tarafa hakarette bulunuyor.