Merhaba, kısıtlı bir sektörde göz atma şansı yakaladığınız için, bunu bu şekilde yorumlamanız doğru değil. Direk olarak Paywant'da faturalı hatlar yok demeniz, faturalı hatlarla hizmet vermediğimiz anlamına gelir. Aynı şekilde yine kesin bir ifade ile 60 gün bloke demeniz, yine 60 gün ile faturalı hizmet verdiğimiz anlamına gelir. Ancak her siteyi, sektörü ve diğer ihtimalleri değerlendirip kullandırabileceğimiz çözümleri ve varsa vadelerini zaten müşterilerimize sunmaktayız. Daha önce de bir kaç defa faturalı hatlarla hizmet verdiğimizi belirttik, buna rağmen vermediğimiz yönünde intiba oluşturacak yorumlar görüyoruz ve verdiğimize dair bilgi notu düşüyoruz.
Kullandırdığımız ödeme yöntemleri ile ilgili size özel mesaj yolladık. Aktif bir site paylaşımı yaptık, incelemenizi öneririz.
%4 + x + y şeklinde bir fiyatlanmamız yoktur. %4 + Alt yapı komisyonu şeklinde bir fiyatlandırmamız vardır ve bu alt yapı komisyonu her ödeme kanalında olan bir durum değildir.
Firmamızla ilgili mesajlarınızda genellikle yüksek komisyon düşük vade algısı yaratıyorsunuz. Böyle bir durumda söz konusu değil. En yüksek oranımız %4 + Alt Yapı / Operatör Komisyonu şeklindedir. Buradaki hesaplama mantığı müşteri lehinedir. Günün sonunda %4 + %5 = %9 değildir! Yada %4 + %45 = %49 değildir. Kaldı ki bu rakamlar en TAVAN oranımızdır. Anlaşılabilmesi açısından;
100 lira işlemde önce %5 kesinti yapılır. Daha sonra Paywant kesintili fiyattan %4 oranını alır. Bu işlemde 100 liralık bir işlemde 4 lira direkt Paywant tarafından alınmaz. Daha azı alınmış olur. Biz tüm şeffaflığımızla panellerimizde Müşterinin ödeyeceği tutarı, satıcının kazanacağı tutarı göstermekteyiz. Ancak buna rağmen yaratılan algı daha farklı yere gittiği için firma olarak yeni düzenlemelerle birlikte tek oran verme yoluna gideceğiz.
Diğer rakiplerimizin en düşük oranlarını %x'den başlayan fiyatlarla diye pazarlamasından kaynaklı, insanlar bahsedilen oranlarla alabileceklerini sanıyorlar. Ancak bu hesap her zaman mümkün olmuyordur.
Bir diğer husus ise mobil ödeme konusundaki tavsiyemize kulak verip araştırmanızı öneririz. Her gün bir ödeme hizmeti veren site açılıyor ve bir kaç ay sonra kayboluyor. Bunun ana sebebi, bu işi oranlarla savaşa indirgemelerinden kaynaklanıyor.
Sağlıklı hizmet verebilmek için maliyet + sürdürülebilir kazanç gerekir. 1 ile alınanı 1.5 ile vermek sadece kısa vadede sürdürülebilirliği sağlar, günün sonunda ise maliyetler dahil tüm kalemlerin öz sermayeden harcandığı bir hale gelir. Böyle bir durumda dürüst hizmet veren noktalar faaliyetlerini duyurarak sonlandırma yolunu tercih eder. Ancak art niyetli hizmet verenler, ne toplarsak kâr deyip ortadan kaybolur. Örneklerini bolca r10 forumunda görebilirsiniz.
Haklısınız zaten sizin güvenilirliğiniz, sektör tecrübenize vs. lafım yok sadece sistemin oldukça karmaşık olduğunu belirtiyorum.
"Ancak buna rağmen yaratılan algı daha farklı yere gittiği için firma olarak yeni düzenlemelerle birlikte tek oran verme yoluna gideceğiz." ürününüzü ne kadar basitleştirirseniz tanıtımı o kadar kolay olur benim fikrim bu şekilde, örneğin yurtdışında bu hizmeti veren firmalar genelde bir sayfa hazırlar 100 150 ödeme kanalını alt alta dizer kardeşim bu kanalda bu kadar komisyon ödersin der. Sizin ilettiğiniz oranlarda benim fikrimce bir karmaşıklık oluyor neresinden tutsak öyle değil diyorsunuz. Benden farklı kişilerden de aynılarını duyuyor olacaksınız ki tek fiyatlama olayına sıcak bakıyorsunuz.
Bu kadar gelişmiş bir sisteminiz var günün sonunda hatrı sayılır bir tecrübeniz var, bence burada bir düzenleme gerekli. Şeffaflık konusunda demiyorum, %4 + altyapı demeyelim %6 diyelim diyorum veya sizinde belirttiğiniz gibi 100TL den kullanıcının cebine gireni hesap edelim komisyonumuz bu diyelim diyorum. İşin sizin tarafınızdaki karmaşıklığı, giderleriniz, gelirleriniz vs. bunları net bir şekilde yapsanız ve komisyon sorulduğunda %x veriyorum deseniz daha iyi olmaz mı sizce de?
Kısacası fiyatlama konusunda Paywant değil, Shoplemo olun diyorum. Shoplemo ürününüzde baştan sona her şey açık ve net ve benim sizin bu ürününüz hakkında kötü bir yorumumu da göremezsiniz.