Örnek : Paribu.com'a insanlar 1 milyon yatırdı ve toplamında 10 milyon kazandılar. Cüzdanlarında 10 milyona karşılık gelen coin var. Herkes parasını çekmeye karar verince aradaki 9 milyonu nasıl verecekler ? Yani güçlü bir sermayeleri olması gerekmez mi ? Yani cebinden para vermesi gerekecek yada elindeki coini başka borsadan bozdurup müşterilere aktarması gerekiyor. Normal zamanlarda bu sorun olmuyor herkes al sat yatır çek yapıyor ama bazı olağan durumlarda herkes nakiti çekmek istiyor. Benim kanaatime göre bu borsaların çok büyük miktarlarda teminat gösterip bu işe kalkışması gerekiyor.
Teminatla çözülmesi zor bu işin, birincisi piyasalar çok hızlı büyüyor teminatın sürekli güncellenmesini gerektirir bana pek mümkün gelmiyor, ikincisi işin doğası gereği bu şirketler mevduat + kripto şeklinde varlık tutuyor, mevduat kısmını kontrol etmek kolay ama sürekli giriş çıkışın olduğu cüzdan hesaplarının tam olarak regüle edilebilmesi zor, Atıyorum bi dakika önce 10.000 btc varken cüzdanlarda gelen bi transferle 10.500 olabiliyor, bu yeni gelen 500 btc yi neye göre teminat altına alacak sistem, her saniye böyle yüzlerce işlem gerçekleşiyor. Bi şekilde kontrol altına alınacak bu sektör ama baya çalışma istiyor hukuken.