İyi niyet karinesi diye bir şey yok ben bizzat yaşadım bu durumu uzlaşmayıda incelenmeyi de yaşadım. Şirket açsanız da geçmiş dönemlere ait gelir varsa her türlü incelenirsin ondan sonrasında davamı açarsın uzlaşırmısın orası incelenen kişinin bileceği durum sen diyorsun ki şirket açarsan inceleme olmaz olur kardeşim ne alakası var muhasebeci arkadaşlarımız aydınlatsın seni kolay gelsin.
Kim inceleme olmaz diyor arkadaşım mesajı iyi oku. İlk mesajda Diyorum ki incelemeye takılsan da şirket açmışsan az hasarla atlatırsın.İnceleme olmadan neyin vergisini ödeyecek?İnceleme olma ihtimali de olmama ihtimali de var. Benim bölümüm zaten, muhasebeciye gerek yok merak etme. Sen şirketi açarsın kimse geçmişini sormaya da bilir.Açarsın birinci gün incelemeye de takılabilir. Bu tamamen hesabına giren miktarlar ile ve nereden geldiği ile alakalı şeyler.Sürekli google,youtube veya ticari bir şirketten veya farklı şahıslardan düzenli para girişi oluyorsa anında takılırsın.Ama şahıslardan ufak ve düzenli olmayan paralar ise takılmama ihtimalin de çok yüksek. Banka filtresine takılmamışsa ihbar olmadığı sürece vergi dairesinin de haberi olmuyor.
Bununla birlikte ticaret yapan ve bu konuyu okuyan herkese önerim buradaki hiç bir yoruma aldırmayın, asgari ücret üzerinde kazancınız var ise mutlaka şirket açın arkadaşlar. Yoksa geçmiş yıllarda kazandığınız bütün rakamlar cebinizden fazlasıyla çıkar.