Uzlaşmada cezalarıb tamamını mı siliyorlar ? 20bin lira kdv+gelir vergisi çıktıysa 20 bin de ziyai cezası oluyor + gecikme zammı + usulsüzlük cezası. Uzlaşmada sadece ziyai cezanın %80-90 kadarını siliyorlar. Ayrıca konu bu değil sizin söyleminize göre şirket açtıktan sonra ceza çıkmaması durumu saçma çıkıyor yani öbür türlü zaten şirket açmadan da yararlanabiliyorsun varlık barışından. Vergi affı bambaşka.
Öncelikle yakalanmadan şirket açtığında hiç incelemeye takılmama ihtimali de var hele ki rakamlar büyük değilse neredeyse hiç takılma ihtimali yok. İkinci olarak tarhiyat öncesi ve tarhiyat sonrası uzlaşma olarak 2 çeşit uzlaşma var. Üçüncüsü iyi niyet karinesi denen bir şey var. Dördüncüsü forumda vergi müfettişi arkadaşlar da mevcut sorabilirsin,Cezanın hepsi iptal edilebiliyor.Hatta yakın zamanda bizzat kendi müfettiş olan birisi de mahkeme sonucu paylaşmıştı. Son olarak, her ne kadar şirket kuruluşu ile alakalı olmasa da Vergi dairesinin kestiği ziyai cezasını bizzat kendimin komple sildirmişliğim de var.Sizin başınıza bu geldi, herkes aynı senaryoyu yaşayacak diye bir şey yok. Kaldı ki arkadaş 20 yaşında şu an şirket açsa 3 sene 75.000 TL altındaki rakamlara vergi ödemeyecek. Son olarak sizin amacınız nedir şirket açmasın mı bu arkadaş başına gelene razı mı olsun??? Bu sene yakalanmasa seneye yakalanacak aradaki 1 senenin vergisini şirkete açmış şekilde normal ödemek varken illegal kalıp cezasıyla mı ödesin??? Sen diyorsun ki bir fark olmaz ben de diyorum ki olur. Olacağına da yüzde yüz garanti veriyorum .Buyur!!!